A legegyszerűbb süti

No igen, Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ életében ez az első recept. Mert eddig azt hittem, hogy nem illik a blog profiljába. Most pedig azt, hogy igen. Mert mégiscsak Kucorgónál (helyesen -ban lenne a vége, mert az otthonunk, de jelen esetben kissé furcsán hangzana) kerül terítékre. És szeretjük. A sütit. És Kucorgót is. 🙂
A most bemutatott sütemény annyira pofonegyszerű mint amennyire finom. A nyár folyamán anyukám lepett meg minket vele egy látogatásunk alkalmával. Neki pedig Mautner Zsófia mutatta. Nem személyesen. Televízión keresztül.  Ő is változtatott rajta egy kicsit, aztán én is. 🙂
A recept tényleg annyira egyszerű, hogy amikor egy hosszabb túra, szánkózás vagy bármi után hazatérvén csak minimális energiánk maradt a “rögtönvalamifinomat” táplálék előállítására, no akkor jön ez a fantasztikus sütemény.

Mert ehhez alapanyag szinte mindig van otthon:

Elkészítése:
1.  Elsőként a sütőt 180 fokra állítom, hogy felmelegedjen.
Amíg a gyümölcsöket megpucolom és kimagozom, addig a vajat egy serpenyőben felolvasztom, és nyakon öntöm a cukorral, majd aranybarnára karamellizálom.  Utána a gyümölcsöket kiporciózom a hőálló tálkákba (lehet egy nagyobb tálban is sütni az egészet):  körülbelül a 1/2-ig vagy a 2/3-áig teszem a gyümölcsöket.  Ezt aztán meglocsolom a karamellizált cukor felével.

 

2.  A serpenyőben maradt karamellhez hozzákeverem a zsemlemorzsát, majd azt is a gyümölcsökre öntöm.

 

 

3. Utána már csak annyi a dolgom, hogy a tálkákat a felmelegedett sütőbe helyezzem cirka 20 percre (amíg a zsemlemorzsa aranybarna színt nem kap).
És kész! Jó étvágyat Mindenkinek!

 

Arra azért ügyeljünk, hogy több tálkával készüljön mint ahányan vagyunk. Biztos, hogy többen is repetázni szeretnének majd! 🙂

Ha egyéb ötleteimre is kíváncsi vagy, kérlek, csatlakozz facebook oldalamhoz is:

Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

Címkék: ,
Tovább a blogra »