Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Konyhatuning: fűszerek tárolása

Örömmel jelentem – főként magam és családom számára – hogy Kisebbik Picinykénk élete hónapokkal ezelőtt újabb fordulóponthoz érkezett: már csak az arca, a keze és egyre ritkábban a haja mutatja aktuális étrendjét, a ruhája szinte sértetlen marad.

Ebből rögtön két előnyhöz is jutottam:

  1. Az előbbi kupac az előkékkel ellentétben viszonylag könnyen tisztítható (oké, a haj erősen kritikus pont): nem igényel mosószódás áztatást és epeszappanos elődörzsölést. Valamint Kisebbik egész jól elboldogul ezen testrészek eredeti állapotukba történő helyreállításához.
  2. Az előkés fiókunk felszabadult! 🙂

Üres fiókunk feltöltéséhez pedig a fűszerek bizonyultak a legtökéletesebb alanynak.  Mert próbálkoztam én korábban helyes kis üvegcsékkel, de egyrészt sok helyet foglaltak, másrészt elvesztek bennük a kis mennyiségben vásárolt “ételízesítők”. Aztán volt, hogy eredeti zacskójukban egy fémdobozba ömlesztve tároltam őket. Néha megfőtt az étel, mire rábukkantam az adott fűszerre.

Most pedig kidolgoztam egy újabb stratégiát: számomra ez bizonyul a legmegfelelőbbnek. 🙂

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAFűszerek halmaza….

 

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA… melyet öt csoportra osztottam:

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

  1.  a csípős részleg egy kiszuperált konzervdobozban kapott helyet,
  2. a sütemények ízélményét szolgáló egység hasonló szálláshelyben részesült,
  3. a zöld,
  4. illetve sárga és barna színnel színnel megáldott fűszerek  egy-egy műanyag ételtartós dobozban hajtották álomra fejüket,
  5. egy fagylaltos doboz pedig a fűszerkeverékeknek adott teret.

 

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 A fiókot körberagasztottam dekortapasszal, majd felírtam rá alkoholos filctollal a kategóriák nevét.

Számomra praktikus megoldás, mert egy csoport tagjai általában együtt szerepelnek egy-egy étel fűszerezésénél. Persze vannak kivételek. Abban az esetben nem egy, hanem két dobozt kapok ki a fiókból. 🙂

 

 

 

És ezennel egy újabb áthúzás következik a listáról:

 

Amennyiben tetszett a bejegyzésem, és kíváncsi vagy, hogy miként alakul konyhánk további sorsa, kérlek, csatlakozz facebook oldalamhoz is:

Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!