Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Mit kezdjünk a nyakunkon maradt fél pár zoknikkal?

Szerintem a fél pár zokni-tulajdonosokat két nagy csoportra oszthatjuk: vannak a bizakodók, akik nem adják fel a reményt, hogy egyszer visszatér hozzájuk elkóborolt láb-ruhájuk. Szép táblákat, függesztékeket gyártanak, hogy zoknijuk másik felét – mintegy csaliként – kiakasszák, majd mikor a fuszekli-vándor végre hazatér, örökre párjukhoz kötözik, és fiókba zárják.
Aztán vannak azok a gazdák, akik feladták hitüket lábtyűjük és hasonló társaik visszakerülését illetően. Az előbbiektől eltérően ők nem abban élik ki kreativitásukat, hogy kis táblákat kreáljanak “Eltűnt zoknik” felirattal, hanem hogy mihez lehet kezdeni a szingliként maradt zoknijukkal.

Íme egy pár ötlet az előbbi csoportból:

Szerintem ez egy nagyon dekoratív kis csíptetős megoldás. Úgy látszik a tulaj mázlista: még egy darab zokni sem függ a tábláján :).forrás
Itt nincs mese, fel is tüntetik a zoknicsenő manókat. Ők bennük hisznek, én meg ismerem a kisebbik Picinykémet :).forrás
A tulajdonosok lehet, hogy a második csoportba tartoznak, és nem hiszik, hogy a felek visszatérnek. Épp ezért bekeretezik az otthon maradottakat, felakasztják a falra, és könnyes szemmel emlékeznek a régi szép időkre.

forrás
Az itteni gazdák nem kispályáznak. Tudják, a zoknik nagy tételben tűnnek el. Nem elég holmi kis csíptetős megoldás, itt egy zsákra van szükség.
forrás
A mosószappan tároló üvegcse mellett mi más foglalhatna helyet, mint a zoknitároló üvegcse 🙂
Most pedig jöjjenek az “átplasztikázott” zoknik:

Sock Monsters
forrás
Rájöttem, hogy az a variáció még senki fejében nem fordult meg (na jó, ez nem biztos), hogy a zoknik nem eltűnnek, hanem átalakulnak, majd kisétálnak otthonunkból. Például ilyen cuki szörnyecskékké.


forrás
Vagy ilyen még cukibb nyuszikká. A forrásra kattintva az elkészítésüket is megszemlélhetitek.

Ő az én művem. Volt Fűfej (őt boltban lehet kapni), aki szimplán csak fűfejként tengette életét. Gondoltam, megérdemli, hogy testet is kapjon, melyre a tökéletes alanyt egy tejfölös dobozban leltem meg. Aztán egy fél pár zokni és 3db gomb segítségével ruhát is varázsoltam neki. Így mostantól a Fűfej uraság címet viseli. Na jó, még némi frizura igazításra is szüksége volt, mert kezdett egyre inkább “szőrösödni” és farkasember benyomást kelteni. Miután elkészült, büszkén mutattam be Picinykéimnek, mire a nagyobbik megkérdezte: “Miért kellett neki a ruha? Fázott?” Na ja, érdemes nekik meglepit csinálni :)!  

forrás
Ezt a tűpárnás sünit az egyik kedvenc kreatív blogomon találtam. Egyébként jobbnál jobb dolgokat alkot ott Levendulalány szinte az év minden napján.
forrás
Ha az év során kellő mennyiségű zoknink párja varázsolódik el, akkor decembertől a másik felek adventi naptárként szerepelhetnek gyermekeink legnagyobb örömére.
forrás
Ki gondolta volna, hogy a zoknikból még ajtódísz is készíthető?forrás
Amikor tökéletes a hangzás, de a komfortérzet kevésbé. Kimondom kerek-perec: a műbőr alatt befülled a fül. De ekkor jön Sock Man, és végül minden klappol. 🙂

Mikor találtam ezt a klipet? Röviddel azután, hogy levágattam a hajam. Ennek okát pedig abban keressétek, hogy nem rendelkezem dúsnak nevezhető hajkoronával (cirka 2 szál). Szinte fésűt sem kell használnom, az egyik szálat reggel eligazítom jobbra, a másikat balra. Na de ezzel a trükkel legalább duplájára nő (látszólag) a hajam térfogata (azaz 4 szál). Hát ezért érdemes újranöveszteni :)!

Rendszerezés: zoknik, alsóneműk tárolása

Figyelem! A félpár zokni – lévén élettelen objektum az egzisztencialista irányvonal szerint – nem érzékeli páratlanságát. (Ergo neki tök mindegy, hogy van-e párja, vagy sem.) Magányosságát egyedül az élőlények, vagyis a zoknifelhasználó ember veszi észre, és csakis számára jelent kellemetlenséget is.
A félpár zoknik magányossága kialakulhat helyi diverzitásban, amely csupán temporális: egy alapos rendrakás után a két szemközti szobasarkakban veszteglő magányos zokni-objektumok összepárosíthatóak, és közösen kimoshatóak a gépi mosás rendszere szerint. Később tanulságként egy műanyag segédeszközzel (zoknifogas) együtt tarthatóak, a szétkeveredés kockázata nélkül. A rizikó csak az entrópia kóros mértékű elharapódzása (rendetlenség) esetén lép fel.”  /unciklopedia/
Lássuk, mivel tudjuk még rávenni a zoknijainkat, hogy ne magányosan, hanem édes kettesben éljék tovább életüket.

forrás
Tejesdobozok újrahasznosítása. Szerintem környezetbarát, és olcsó ötlet, ha szeretnénk zoknijainkat precízen, külön fakkban tárolni. Bárcsak én is ilyen lennék! De nálam maradnak a zoknigumók ömlesztve :).
A forrásra kattintva lépésenként is szemléltetik az elkészítését.
Pinned Image
forrás
Ez kérem egy ötgyermekes anyuka alsóneműs fiókja. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy miként hajtogatta össze ezeket az alsóneműket, akkor kattintsatok az oldalára.
forrás
A zoknik és harisnyák szépen, szín szerint válogatva. Azok számára, akiknek fogalmuk sincs, hogy hová rakják el a legújabban beszerzett harisnya-csodát. Fogadjunk, az ajtón még van hely! Még a szemnek is kellemes látvány. Mint egy modern festmény :)!

Itt a barkácsboltokban kapható keskeny takarólemezekkel választották el a zoknigumókat. Ennek nem sok értelmét látom. Tapasztalatom szerint a gumók szeretnek vegyülni (mint a mi fiókjainkban is :)

forrás
Szépen, szorosan egymás mellé. Ide nem kellenek elválasztó panelek, ennyi zokni és harisnya megtartja egymást. Megoldás arra, ha nincs pénzünk zoknitároló rekeszre. Vagy lehet, hogy mégiscsak az lenne az olcsóbb?
forrás
Valószínűleg a fiókokra kiírhatnák, hogy teltház. A zoknik már csak “pótszéken” vagy pótzsákban kaptak helyet.
forrás
Amikor már vannak olyan nagy zoknijaink, akikre rá merjük bízni a kis zoknijaink felügyeletét :).
forrás
Amikor a méz helyett zoknit gyűjtenek a méhek:)!KOMPLEMENT Tároló kieg-el IKEA Kézzel szőtt rekesz; zoknik, alsóneműk tárolására. 2 db egy 100 cm széles fiókos szekrénybe illik.
forrás
Akiknek nincs idejük elválasztó paneleket gyártani, azoknak kínál lehetőséget többek között az Ikea.

A zoknik rejtélyes esete

Hétvégén átválogattam a zoknikat. Lehet, hogy kicsit sűrűbben kéne ezt megtennem? Ugyanis összesen 17 darab páratlan lábfej-ruházatot találtam. Ezen pedig elgondolkodtam.
Véleményem szerint ami mindenkor foglalkoztatta az emberiséget, az nem az örök fiatalság titka, nem az, hogy hogyan lehet mezei kőből aranyat előállítani, hanem hogy hová tűnik a zoknik másik fele. (Helyesbítek: nem mindenkor, csak amióta egy embernek több zoknija van, és a mosógép használathoz is lehet némi köze.)
Ennek a titoknak a felderítésére illetve megfejtésére több millió ember is vállalkozott. Ha csak google-viszonylatban nézzük, nagyjából 483 000 magyar nemzetiségűt foglalkoztat a kérdés. Fórumok újra és újra visszatérő témája; vannak, akik szavazásra bocsátották a zoknik eltűnésének rejtélyét és vannak, akik komplett tételeket dolgoztak ki reá vonatkozóan. Szőttek róla meséket, írtak novellákat. Egyesek szerint a mosógép a ludas a dologban, mások szerint az ufók vagy más zoknicsenő lények, és hát a fekete lyuk létezéséről sem feledkezhetünk meg. Őszintén szólva én is az utóbbira gyanakszom, de a többséggel ellentétben a helyét nem a mosógépbe tenném (bár lehet, hogy neki is van vaj a füle mögött). Csak annyit tudok, hogy itt van valahol a lakásunkban. Szívesen megkérdezném róla az illetékest, de ő még csak ott tart a szókincsét illetően, hogy apa, anya, mama, baba. Félek, hogy a fekete lyuk, alagút-effektus, alfa-bomlás, kvantummechanika, hullámfüggvény szavakat (részletesebben a Mensa HungarIQakán: Kvantumzokni cikkben) csak igen későn fogja felvenni repertoárjába. Ezért csak a megfigyeléseimre támaszkodhatom: kisebbik Picinykém odalibben a szárítóhoz, elterelő mosoly, majd megragad egy (fél pár) zoknit, elindul vele, és mikor visszatér egy körről, a kezében semmi, azokon a területeken, ahol járt, sehol egy árva zokni. Mi erre a magyarázat? Ez evidens! Talált egy titkos átjárót egy párhuzamos dimenzióba. Elképzeléseim szerint a másik világban élő asszonyka – amikor nálunk eltűnik egy darab zokni, és ott felbukkan – széttárja a karját, és nagyot sóhajtva közli a férjével: “Én nem értem, hogy már megint hogy került ide egy újabb fél pár zokni!” Ugyanakkor ez a fehérnép nem esik kétségbe, mert az ő világukban fél pár zokni újrafelhasználó üzemek kiépített hálózata van. Minden településen felvevőhellyel, amiket végül kamionok karavánja szállít a gyárakba, ahol ügyes asszonykezek némi gépezetek segítségével szőnyeggé, zoknibábbá, kanna melegítővé, tűpárnává, és még ki tudja mivé alakítanak át. Szerintem mi évtizedekkel le vagyunk maradva tőlük ezen a téren :).
Végül lássuk, hogy mit kezdtem azokkal a lábtyűkkel, fuszeklikkel, harisnyákkal, akik még boldog házasságban élnek (ja, a megbízható harisnyák fizikailag is összekötötték életüket):

Az Ő részlege 🙂 zoknik és alsógyatyók keveréke
A rendszerezés után

Ez volt nagy harci helyzet az én alsóneműs fiókomban

Ez pedig a jelen és jövő: gondosan elkülönítve bugyi, derékmelegítő,
trikók, melltartók, fürdőruhák.
Csak semmi vegyülés!

Tudom, borzalom! Ha kihevertétek a zoknis fiókom látványát,
akkor nézzétek mi lett belőle eggyel lejjebb!

Így már oké, nem? Élére állítva a harisnyák és cicanacik 🙂
A válaszfalak mikor még nadrágoknak álcázták magukat.
Hipp-hopp, anyukám varázskeze átváltoztatta őket.
Naná, hogy a zsebeket zokni és harisnya tárolásra is lehet használni.
Köszi anyukám :)!

Vannak, akik a páratlanok közül reménykednek benne, hogy újra társra találnak. Gondoltam, segítek benne:

Jóképű, fekete zokni keresi párját. Kedvenc napja a hétfő. Olyan párt keres, aki el tudja fogadni munkamániáját, ugyanis megpróbáltam összehozni SUNDAY zoknival, de annyira különböző egyéniségek, hogy 5 percig sem bírták együtt. “Munka az első, de utána hozzád bújok” jeligére kérjük a jelentkezést.

Nyugdíjas kora ellenére még aktív, de az élet viharától kissé megtépázott küllemű zokni keresi a párját. “Együtt sétáljunk a naplementébe (tengerpart kizárva)” jeligére várom a válaszokat.

Kedves, élénk, melegszívű lábtyű keresi társát. “Jó hozzám bújni” jeligére.

Csöves vagyok, de attól még magányos. Olyanok jelentkezését várom, akiket nem zavar, ha a híd alatt alszunk. “Lyukason, de szabadon” jeligére kérem fényképes válaszokat.

A maradék 13 darab a karrierjére szeretne a továbbiakban koncentrálni. Pályát módosítottak, és a takarítóiparban helyezkedtek el mint portörlők. Egyelőre tetszik nekik :).

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!