Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Újságtartó ott, ahová a király is gyalog jár

Ő azt mondta, hogy erről a témáról legyek oly kedves, és ne írjak, …
… mert másnál lehet, hogy mosolyt előcsalogató, de a mi esetünkben ciki.
… mert egyéb esetben lehet, hogy jót derül rajta az ember, de szerény családunkat tekintve kínos témának számítana.
… mert lehet, hogy a szomszéd története hahotára serkentené, de ha rólunk szólna, akkor már kényelmetlenné válna a helyzet.
Szóval szerinte ciki, kényelmetlen, cink, gáz, kínos, visszás, kellemetlen, és mivel én nagyon szeretem Őt, ezért tiszteletben tartom a kérését.
Pedig ennek a szokásnak az eredetére lenne egy hipotézisem, melynek gyökereit valahol az őskorban kell keresnünk, és szoros kapcsolatot mutat a barlangrajzok kialakulásával. De ezt a tudományos felvetést már nem vezetem végig a családfánkig.
Csak egy fényképet mutatok. 🙂

Igen, ez egy újságtartó ama bizonyos helyiségben.

Ennek az eredetét pedig ebben a régi varrógépet takaró borításban kell keresnünk:

Melyet hosszanti irányban Ő kettéfűrészelt, majd akasztókat szerelt rá (előbb kis krátereket készített fúró segítségével, hogy az akasztók még inkább belesimuljanak a fába):

Korábban elkészítettem ezt a “hímzett” változatot/felét, mely sapka/kesztyű/sál tartóként funkcionál azóta (pontos leírása itt olvasható):

Most pedig következzék az újságtartó, melynek modernebb színezetet szerettem volna adni, ezért a vele egy helyiségben található orvosi táska (itt megtekinthető) inspirálta zöld kereszt díszítést kapott:
Felül, mindkét oldalát maszkolószalaggal leragasztottam, hogy aztán a felső sávot zöldeskék színnel lefesthessem. 
Először függőlegesen, majd vízszintesen festettem le a kereszt részeit. 
Végül ezt (borzasztóak a fényviszonyok, ezért inkább: ehhez hasonló) eredményt kaptam. (A vakumentesség  kedvéért a sapkatartónk helyén fényképezve):
Itt pedig az eredeti helyén vakuval fotózva: 
Ui.: Pedig tényleg csak általánosságban írtam volt erről a témáról. Na jó, egy kis családi vonal is belekerült volna :))
Mindenkinek szép napot, és jó alkotást kívánok!

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!