Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Három vágódeszka = három fogas III.

Vállfa lógott egy falon, egy szép magas falon. Egyszer jobbra dőlt, máskor pedig balra. Szemlátomást valami zavarta. Egy percig sem tudott egy helyben maradni.
Hogy kicsoda Vállfa? Hogy nem ismeritek? Ó, igazán senki sem ismeri! Egyszer ilyen, egyszer olyan! Hol egy törölközőtartóra hasonlít, hol egy mérlegre, hol egy hipnózist elősegítő készülékre…..  Most leginkább mindháromra. Egy hipnózist elősegítő törölközőtartó mérlegre. És a jövőben? Azt még senki sem tudja. Még ő sem.
(Amennyiben a fenti szöveg hasonlóságot mutat Csukás István Pom Pom című remekművével, akkor az nem a véletlen műve. Nagyobbik Picinykémmel folyamatosan azt olvassuk. Nem tudom, hogy ki élvezi jobban. Ő szerint egyértelmű, hogy ki. :))

Vállfa itt épp balra dől.
Vegyünk tőle érzékeny búcsút, mert beúsznak a képbe a halacskák. 🙂

Az alapdarabok újra: 3 db ikeás vágódeszka és 3 db ecseri piacon vásárolt fogas.
Most pedig kiderül, hogy mi a harmadik halacska mintája. Cikk-cakk!
Vonalzóval megrajzoltam, majd az előző két vágódeszkához hasonlóan (itt és itt olvasható) az első sort fehér, a másodikat szürke, és végül az utolsót fekete színnel lefestettem.
Ezt is kissé megcsiszoltam, hogy a fogashoz jobban passzoljon.
Aztán jöhetett az akasztók falra rögzítése. Nálunk azon a részen gipszkarton fal van, ezért speciális dübelekre volt hozzá szükség. Ezek kinyitják a kis szárnyacskáikat, ha beütöttük őket az előzőleg kifúrt (ez gipszkarton fal esetén gyerekjáték :)) lyukakba. Így néznek ki:
16-os kép
forrás
A halacskákat három helyen csavaroztam a falhoz: a farok részen (2 db), melynek helyét a fekete akasztó adta, és a szemét imitáló lyuknál. Ez nagyobb volt, mint a csavarfej, ezért alátétet tettem alá. Szerintem még dobott is a kinézetén. 🙂
A csavarok fejét a farok részen átfestettem fekete festékkel.
A szem résznél viszont meghagytam a bronzos színét.
Itt pedig már a törölközőkkel megpakolva.
Mindenkinek szép napot, és jó alkotást kívánok!

Három vágódeszka = három fogas II.

Családunk női tagjainak (anyukám, húgom és én) testhője 35,3-35,7 °C között mozog. Eddig csak mosolyogtam azon, amikor hugicám a 37,2 °C-nál már az Intenzívet emlegette, és bizonygatta, hogy ez a normál testhőmérséklettel rendelkező emberi egyedeknél 38,2 °C-nak felelne meg. Eddig. Mert aztán jött A nyavalya. Az igazat megvallva nehezen tűröm. Nem vagyok egy beteges fajta, az utóbbi 10 évben csak egyszer kerestem fel a háziorvosunkat, hogy megmutassak neki egy rejtélyes módon viselkedő anyajegyet. És ezek után kedden este 37,2 °C mutatott a hőmérő. Tünetek: derékfájás, ízületi fájdalmak. 37,8 °C-nál még megjelent ezek mellé a hajhagymafájdalom (hipotézisem szerint ott akart távozni a lázgőz :)) és a hidegrázás. Azt hiszem, a húgomnak igaza van: hívom az Intenzívet. 🙂

Szóval a fogasokat még nem sikerült felfúrnom, de szerencsére a kettes változatot még A nyavalya betörése előtt elkészítettem. (a képeket kivéve a szöveg egyezni fog az előző bejegyzésemmel, mert tényleg nem vagyok jól.)

A színt és a mintát is az akasztó adta. Íme a második variáció:
Míg az első esetben (leírása itt olvasható) a fogas lapját körberajzolva mintát alakítottam ki az ikeás vágódeszkán, addig a második halacskánál a körívek tetejét összekötő vonal adta a díszítést. 
Majd az első sort lefestettem két rétegben fehér színnel.


  A második sort szürke színnel.


Végül jött a fekete. 
És ezekre a friss, élénk színekre került volna az a kopott akasztó.
Valahogy ütötte egymást a kettő.
Aztán valamilyen úton-módon előkerült a csiszolópapír. Mert a fehér részén kicsit “szőrös” volt a fa. Szóval megcsiszoltam, és úgy gondoltam, majd újra lefestem. Hiszen elvileg nem szeretem a direkte antikolt holmikat. Elvileg. És ezek után mi történt? Minden színt megcsiszoltam. 🙂
Most nem akarok ujjal (linkkel) mutogatni, de az egészről Laura tehet. Túl jól néznek ki az enyhén koptatott sublótjai (a többi portékájáról már ne is beszéljünk).
Tehát a második akasztó elkészült. 
Hogy miért pont egy szervírozótálon fényképeztem? Annak csak pihent agyam a megmondhatója. 🙂 

Mindenkinek szép napot, és jó alkotást kívánok!

Ui.: Remélem hamarosan fel tudom majd fúrni az akasztókat, és akkor azzal együtt a harmadik mintája is kiderül. Annyit azért megsúgok, hogy az előbbi kettő lesz félig-meddig összemosva. 🙂
Ui.2.: Hölgyeim és Uraim, a tegnapi nap során történelmi esetnek lehettünk szemtanúi: a lázmérő 39 °C-ot mutatott. Tünetek: jégtömbbé transzformálódott végtagok, és forró párna a fejem alatt (ezt viselem a legnehezebben. Csak és kizárólag hideg párnával vagyok képes aludni. Nyáron a fagyasztónkba passzírozom. 🙂

Három vágódeszka = három fogas I.

Szóval az úgy volt… – kezdené Pom-pom az aktuális történetét, de ekkor Gombóc Artúr egy darabka csokoládéval kínálja meg, és ezt a ritka alkalmat nem szeretné elszalasztani.
Ezért színre lépek én: Szóval az úgy volt, hogy egy szép napon a törölközőtartó vállfa Hipnózis Elősegítő Készülékké változott (előzmény itt olvasható), ezért a gazdája irdatlan dühbe gurult, és “Betelt a pohár!” felkiáltással a kamrába hajította (ebből is kiderül, hogy nem egy pszichológussal van dolgunk), majd új törölközőtartó alkalmatosság után nézett. Keresett, kutatott, és amikor a szerencse is mellé szegődött, talált négy darab hal kinézetű vágódeszkát (7,5 éve nászajándékba kapta, azóta őrizgette) és három darab ecseri piacon vásárolt akasztót. Ekkor a fejéhez csapott. Összeállt a kép!

Egy halacska ki lett iktatva. De annak is már tudom a leendő helyét. 🙂

A színt és a mintát is az akasztó adta. Íme az első variáció:
A fogas lapját körberajzolva mintát alakítottam ki az ikeás vágódeszkán.  
Majd az első sort lefestettem két rétegben fehér színnel.
A második sort szürke színnel.
Végül jött a fekete. 
És ezekre a friss, élénk színekre került volna az a kopott akasztó.
Valahogy ütötte egymást a kettő.

Aztán valamilyen úton-módon előkerült a csiszolópapír. Mert a fehér részén kicsit “szőrös” volt a fa. Szóval megcsiszoltam, és úgy gondoltam, majd újra lefestem. Hiszen elvileg nem szeretem a direkte antikolt holmikat. Elvileg. És ezek után mi történt? Minden színt megcsiszoltam. 🙂
Most nem akarok ujjal (linkkel) mutogatni, de az egészről Laura tehet. Túl jól néznek ki az enyhén koptatott sublótjai (a többi portékájáról már ne is beszéljünk).

Tehát az első akasztó elkészült. 
Hogy miért pont egy szervírozótálon fényképeztem? Annak csak pihent agyam a megmondhatója. 🙂 
Mindenkinek szép napot, és jó alkotást kívánok!


Ui.: Hamarosan jelentkezem a másik két fogassal. 😉

A törölközőtartótól a törölközőtartóig

Még a kezdetekben írtam egy bejegyzést Gondolatfüzér: Dunától a törölközőtárolásig. Aminek az lett a végeredménye, hogy készítettem egy törölközőtartót egy öreg vállfából.

Ennek aztán lettek kisebb-nagyobb hátulütői. Persze nem nagyok, de azért ott voltak. 
Egyik az volt, hogy az S alakú kampó szeretett lerepülni a törölközővel együtt, mely minden alkalommal ahhoz a kevésbé élvezetes programhoz vezetett, hogy frissen fürdetett csemetéimmel a földön kuporogva próbáltunk utánajárni, hogy merre is sodorta az élet vihara (pontosabban az én viharom).
Erre találtam is megoldást A vidéki otthon által kiírt Kreatív csaj egyik pályaművében, melyet Petra Tkalčec készített:
Be is szereztem a Fintorp akasztókat, de ezzel a mások probléma még nem lett kiküszöbölve. Ugyanis a vállfa úgy működik mint egy mérleg: ha az egyik kampóról lekerül egy törölköző, akkor az egész dől abba az irányba:
Úgyhogy mindegyik akasztót rögzítettem egy falba fúrt kis kampóhoz damil segítségével:
Így végre helyreállt az egyensúly: 
Nincs több csúszkálás és röpködés!

Kosárból törölközőtartó

Szeretem a vizet. Szeretek úszni. És már dúdolom is, hogy ússz és evezz, ússz és evezz… Erről pedig eszembe jut, hogy a húgom szerint én vagyok Szenilla (nem, nem rólam mintázták, nem az alteregója vagyok, hanem szerény személyem testesíti meg Szenillát). Most kérdem én, csak azért, mert a memóriám már nem a régi, szeretek reggelikészítés közben általam komponált (pontosítok: improvizált. Esetleg lenne valaki olyan kedves, hogy lekottázná őket?) operákat énekelni, amivel a családom idegeire megyek; nos ennyi elég hozzá, hogy kijelenthessük: én vagyok Szenilla?  

Te jó ég, tényleg én vagyok Szenilla!!! Vagy mégsem? Mert gondolom ő nem esik kétségbe, ha fürdőzése után nincs a közelében száraz törölköző, mert épp aznap került mosásba az addig használatos. Bár most már én sem. Akkor lehet, hogy tényleg én vagyok Szenilla?!

Múltkor említettem, hogy a törölközők nagy részét száműztem a szekrényből. Most megmutatom, hogy hová:

A kád végébe 🙂

Beismerem, hogy ez most nem saját ötlet, tucatjával keringenek ilyen kosaras törölközőtárolós képek a neten (például itt és itt). Miután a gyerkőcök játékainak egy részétől megváltunk, felszabadult két kosár, és ezzel én is bekerültem a rendszerbe egy képpel (vagy kettővel) 😀

A fürdőlepedők a fenti kosarakban,
a kéztörlésre várakozók a kenyeres kosárban. 🙂

Rendszerezés: törölközők tárolása II.

Tegnap már mutattam néhány törölközők számára kiötlött alkalmatosságot. Most pedig jöjjön a szívem csücske, azaz az újrahasznosítás. Ki gondolná, hogy mi mindenből lehet törölközőtartót előállítani?!
Lássuk is őket, amint egy tökéletes kora reggelen feltűntek képzeletbeli házunk küszöbénél.

For the bath
forrás 
A spaletta résein át bekúszó napsugár kedvesen kiinvitál a teraszunkra. 
forrás

Csendesen kibújok kedvesem mellől az ágyból, majd halkan lenyomom a kilincset. 
towel
forrás
Néha jól esik korán kelni, mert elcsíphetünk olyan pillanatokat, amiben az előbb én is részesülhettem: Egy szarvas kukucskált be kertünkbe a kerítés lécei fölött… 

forrás

… amit épp tegnap festettünk le. Lehet, hogy még nem száradt meg teljesen, mert a bak álla mintha kissé piroslana :).towel organizer
forrás

Egy darabig még farkasszemet nézünk, aztán eliramlik a közeli erdő irányába. Talán ha felmásznék a létra tetejére, akkor még egy darabig láthatnám. Pinned Image
forrás

Bár a felső fokai egyébként is hiányoznak. Nem ártana megjavítani. 
Ladder-back shelf
forrás

És őszintén szólva lusta is vagyok. Mégiscsak hajnal van! Inkább leülök egy székre, ….

Bathroom Towel Organizer
forrás 

… lábaimat pedig kényelmesen felhelyezem egy felfordított kosárra, és azon….

Borrow Storage Ideas: magazine rack for towels. love it.
forrás 

… hezitálok, hogy kedvenc magazinom egyik érdekes cikkébe…
possible storage for towels
forrás 

… vagy egy amolyan nyári, romantikus regénybe kezdjek bele. Photobucket
forrás 

Végül a könyv mellett döntök. A történet a közeli Tokaj-Hegyalján játszódik, ahol egy fővárosi fiatalember szőlőskertet örököl nagybátyjától. Természetes van benne szó ízletes és mámorító borokról, ….

forrás 
…. melyek létrejöttéhez elengedhetetlen a mennyeien zamatos szőlőszemek leszüretelése, és hatalmas dézsákba gyűjtése.
Bathroom storage. Love the towels, cubbies, and mason jars!
forrás
Végül a kiforrott bort ládákba helyezik, hogy eljutva a távoli vinotékákba, meghódíthassa a világot!

Rendszerezés: törölközők tárolása I.

Rögtön azzal is kezdeném, hogy ez megint egy (egyenlőre) két részes sorozat lesz. Bocsánat, de nem tudtam ellenállni a jobbnál jobb képeknek. Az elsőben a “hagyományosabb” törölközőtárolási megoldásokat mutatom be, a másodikban pedig azokat, amikről nem is gondolnánk, hogy egyszer ilyen funkciót fognak betölteni. 
Towel Storage
forrás
Ezt még a nagymamám is megirigyelné! 
Annyira szívet melengető, egy 19. századi Jane Austen regénybe repítő fotó! 
Elnézést kérek, de a komornyikunk most jelentette be, hogy megérkezett Mr. Darcy. Mennem kell :).

cut outs & tub
forrás
És máris itt vagyunk Kőmíves Kelemen balladájában. Egy aprócska különbség azért akad, ugyanis egy humánusabb megoldást figyelhetünk meg: nem Kőmíves Kelemenné, hanem az ő törölközői lettek az építőáldozatok.  tub pull o ut drawers
forrás
Találkozott már mindenki azzal a problémával, hogy ott áll csuromvizesen a kádban, mert az eddig használatos törölközője épp a mosógép dobjában zötykölődik? Persze új nem lett kirakva a helyére. Erre kínál megoldást, ha a kád oldalába van beépítve a törölközőtartó.

 

Quick + Easy Bath Storage

forrás
Újabb irodalmi párhuzam következik: véleményem szerint a három testőr fürdőszobájába nyerhetünk bepillantást. A látvány arra enged következtetni, hogy egyikük csak törölközni szeret, de mosakodni nem 🙂 
I needed more storage for towels after I renovated my small bathroom. I installed 2 matching towel bars vertically.
forrás
Ez egy teljesen hagyományos törölközőtartó nem hagyományos formában felszerelve.

slide-out bins
forrás
Ez aztán a rendezettség! Fürdőlepedők négyzet alakúra, kéztörlők henger formájúra hajtogatva.
tároló ketrec, kosarak
forrás
Ki mondta, hogy a kredenc csak az étkezőben juthat szerephez? A fürdőszobában is lehet a helyiség sztárja. Vagy legalábbis törölközőtartója 🙂
talapzat mosogató
forrás
Be kell vallanom, hogy az ékszertartó-függőségemen kívül szenvedélyes kosárfüggő is vagyok. És most ne a sportot értsétek alatta :). 
Naná, hogy én is abba teszem a törölközőink egy részét!
cool towel organizer idea!
forrás

Nagy törölköző nagy kosár, közepes méretű törölköző közepes méretű kosár, kis törölköző kis kosár. Szóval mindenki megtalálta a párját! De szép is az élet!
hidden towel racks
forrás 

Vannak olyan emberek, akik nem szeretik, ha a patyolattiszta törölközőik szem előtt vannak.
Erre kínál lehetőséget ez a tárolási mód.
forrás

 Most pedig koncentráljunk erősen: “Maradj a falon te összehajtogatott törölköző!” Hihetetlen, de sikerült!
Remélem lesz Uri Gellernek egy újabb műsora, mert akkor szeretnék ezzel a számmal jelentkezni!
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!