Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

A "sántító" lebegő könyvespolcok

Lebegj! – mondám, és miután Ő összességében fogalmam sincs darabszámú csavart fúrt a falba, lebegett is.

Igaz, egy szösszenetnyit sántít a dolog. Sőt ha egészen hivatalos formába csomagolnám a tényeket, akkor a következőképp hangzana:
Lebegő polc tanúsítványának kérelmét elutasítottuk! Fellebbezési kérelemmel forduljon X.Y-hoz.
Indokként pedig az alábbiak lennének felsorolva:
1. Amennyiben egy szemfüles látogató alulról tekintene fel rá, akkor rögtön kiderülne a turpisság.
2. Konzolok tartják. (Ők, azaz az ítélőbizottság tagjai is tudnak órák hosszat “lebegni” úgy, ha közben ülepük egy széket érint.)

Végül a fellebbezésnél X.Y. megsajnált (mázlim volt, egy vajszívű elbírálóhoz került). Elfogadta az indokomat, amit az 1. pont ellen hoztam fel:
Miután az átlagmagasság ma (?) a nők esetén 164 cm, míg a férfiak esetén 176 cm körül mozog, ezért igen kicsi a valószínűsége annak, hogy észrevegyék a turpisságot. És a lebukás veszélye évről évre csökken az akcelerációnak köszönhetően. Még egy pár évtized, és egy 3 éves gyerkőc is már csak felülről tekint le reá. 🙂
Őszintén szólva a 2. pont ellen ismertetett indokom igencsak gyenge lábakon mozog. Mindössze annyit sikerült felhoznom, hogy a konzolok fehérek és látványra belesimulnak a falba, és ha ez nem lenne elég, akkor még több tucat könyv is takarja.

Hajszál híján, de nyertem. Jelenleg pedig folyamatban van a vastag polcot elismertető tanúsítvány. Ugyanis az is sántít. 🙂

Most pedig következzék az “attrakció”!

PICT0018Első lépésként Ő felfúrta a konzolokat. Nagyon nem irigyeltem. Főként mikor a radiátorcsőnél luggatta a falat. 😉

 

 

PICT0013De legalább a polcok méretre vágásával nem kellett szöszmötölni, azt a barkácsáruház elintézte helyettünk. Fehér bútorlapot vágattunk le, melynek az aljára 2 cm vastagságú és 4 cm széles építőfát fúrtunk fel (pontosabban volt egy rakat ágyrácsból eredeztethető lécünk) ……

 

 

PICT0043… erre azért volt szükség, hogy a 4 cm széles, 0,5 cm vastagságú takarólécet hozzá tudjam ragasztani.

 

 

PICT0047Itt már szépen alakul a dolog. A takarólécek is a helyükre kerültek. Végső simításként lekentem Annie Sloan dark waxszal (Magyarországon Enikőnél szerezhető be.).

 

PICT0158-002És mondám: Lebegj! 🙂

 

PICT0164-001Hamarosan pedig megmutatom teljes egészében az ablak alatti részt. 😉

 

Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

Konyhatuning: kávédaráló más szerepben

Azt már többször is érzékeltettem, hogy minő lelkesedéssel tudok megkaparintani egy-egy kuka mellé “kiállított lomot”, melyet aztán vigyorral az arcomon, indiánszökdeléseket imitálva hazaszállítok.

Közel egyenrangú örömforrásnak tekinthető, ha a kacatot valaki más bányássza ki, majd átnyújtá nékem. Mert tudja, hogy szeretem.

A lomot.

És azt is, aki odaadta. 🙂

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAEz egy kávédaráló volt fénykorában.

Ugye milyen gyönyörű?!

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAElső lépésként leszedtem a daráló részt az alapról, majd nekiestem mindkettő csiszolásának (illetve a fém részen a festék kaparásának is). És takarításának (azt inkább nem is részletezem, hogy a daráló belsejében milyen érdekes képződményekre bukkantam).

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAMiután végeztem az előbbi metódussal, ezt az eredményt kaptam.

 

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKövetkezhetett a kedvenc részem: a festés. Naná, hogy csíkos mintában gondolkodtam.  🙂

Maszkolóval elválasztottam a csíkokat, majd a közöket különböző színűre festettem. Az alap felső felét pedig fehérre mázoltam.

 

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAVégül ezt az eredményt kaptam.

Szeretem, ha egy régi használati tárgy a későbbiekben is valamilyen funkciót tölt be. Mégiscsak ezért jött létre.

 

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAÍgy lett a kávédarálóból befőttes gumi tároló. 🙂

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

És most mondhatnám, hogy ezennel egy újabb áthúzás következik a listáról, de így nem lenne igaz (csak félig húzhatok át egy pontot):

Amennyiben tetszett a bejegyzésem, és kíváncsi vagy, hogy miként alakul konyhánk további sorsa, kérlek, csatlakozz facebook oldalamhoz is:

Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

 Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

Konyhatuning: mélyfiók rendszerezése

Lassan egy éve történt, hogy konyhai mélyfiókunk csatlakozott a “Szeretem a rendet és le a rumlival!” klubba. Rendszeresen járt is a lelkem oda, de aztán egy törés (robotgépünk az örök elektronikai hulladékok mezejére távozott) eltántorította, és az új szerkentyű – mely az előzőnél jóval nagyobb és több tartozékkal felszerelt – ismét a Káosz irányába sodorta.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAÍme a bűnös: a piros robotgép, mely felforgatta (szó szerint) mélyfiókunk életét (a korábbi rendszerezéséről itt írtam) . Jóval nagyobb és több tartozékkal felszerelt mint az előző, amely nem bírta a napi 1 kg liszt kenyértésztává dagasztását. Ez legalább győzi erővel. 🙂 Viszont macera volt a ki- és bepakolása is, épp ezért kikerült a pultra.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAAz egyéb tartozékai más konyhai kütyükkel osztozva egy kiszuperált csöpögtetőn kaptak helyet.

 

 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERANo de nehogy azt higgyük, hogy ezzel el van intézve a fiók. Mert még mindig akadtak szerkentyűk, melyek helyre vágytak.

Volt egy kisebb gyümölcsös ládám, melyet telepakoltam konzerves dobozokkal, valamint megskalpolt műanyag flakonokkal (a kép bal oldalán), ezekben pedig elhelyeztem a kép jobb oldalán található tárgyakat.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

A végén pedig ezt az eredményt kaptam. 🙂

 

Most pedig jöjjön egy apró ráadás:  a tepsik. Én mindig azt gondoltam, hogy ezeknek a daraboknak fölösleges helyet kialakítani a szekrényben. Minek? Gondoltam én, amikor ott a sütő. Aztán elkezdtem napi szinten kenyeret sütni. És itt jött a bökkenő: amíg pirul odabenn a melegben a pékárú, addig egy gombostűnyi hely sem marad a munkapulton a tepsiktől. Kellett egy megoldás!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAÍme a sütőnk tepsikkel megpakolva.

Igazság szerint az óriási kacsasütőt évente egyszer használom, ezért a sarokszekrényünk hátsó szegletébe rejtettem.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAA többit pedig a sütő alatti fiókba. A korábban itt tárolt dolgok (itt látható) egy része a mélyfiókba került át.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAA szilikonos sütőformák tárolására pedig találtam egy egyszerű megoldást:

 

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAfeltekerem őket, és gumival átkötözöm. 🙂

 

 

És ezennel egy újabb áthúzás következik a listáról:

Amennyiben tetszett a bejegyzésem, és kíváncsi vagy, hogy miként alakul konyhánk további sorsa, kérlek, csatlakozz facebook oldalamhoz is:

Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

 Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

Konyhatuning: fűszerek tárolása

Örömmel jelentem – főként magam és családom számára – hogy Kisebbik Picinykénk élete hónapokkal ezelőtt újabb fordulóponthoz érkezett: már csak az arca, a keze és egyre ritkábban a haja mutatja aktuális étrendjét, a ruhája szinte sértetlen marad.

Ebből rögtön két előnyhöz is jutottam:

  1. Az előbbi kupac az előkékkel ellentétben viszonylag könnyen tisztítható (oké, a haj erősen kritikus pont): nem igényel mosószódás áztatást és epeszappanos elődörzsölést. Valamint Kisebbik egész jól elboldogul ezen testrészek eredeti állapotukba történő helyreállításához.
  2. Az előkés fiókunk felszabadult! 🙂

Üres fiókunk feltöltéséhez pedig a fűszerek bizonyultak a legtökéletesebb alanynak.  Mert próbálkoztam én korábban helyes kis üvegcsékkel, de egyrészt sok helyet foglaltak, másrészt elvesztek bennük a kis mennyiségben vásárolt “ételízesítők”. Aztán volt, hogy eredeti zacskójukban egy fémdobozba ömlesztve tároltam őket. Néha megfőtt az étel, mire rábukkantam az adott fűszerre.

Most pedig kidolgoztam egy újabb stratégiát: számomra ez bizonyul a legmegfelelőbbnek. 🙂

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAFűszerek halmaza….

 

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA… melyet öt csoportra osztottam:

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

  1.  a csípős részleg egy kiszuperált konzervdobozban kapott helyet,
  2. a sütemények ízélményét szolgáló egység hasonló szálláshelyben részesült,
  3. a zöld,
  4. illetve sárga és barna színnel színnel megáldott fűszerek  egy-egy műanyag ételtartós dobozban hajtották álomra fejüket,
  5. egy fagylaltos doboz pedig a fűszerkeverékeknek adott teret.

 

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 A fiókot körberagasztottam dekortapasszal, majd felírtam rá alkoholos filctollal a kategóriák nevét.

Számomra praktikus megoldás, mert egy csoport tagjai általában együtt szerepelnek egy-egy étel fűszerezésénél. Persze vannak kivételek. Abban az esetben nem egy, hanem két dobozt kapok ki a fiókból. 🙂

 

 

 

És ezennel egy újabb áthúzás következik a listáról:

 

Amennyiben tetszett a bejegyzésem, és kíváncsi vagy, hogy miként alakul konyhánk további sorsa, kérlek, csatlakozz facebook oldalamhoz is:

Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

Újrahasznosított tárgyak a kamránkban

Nem, a kamránk még mindig nincs olyan állapotban, hogy mutassak róla bárminemű és méretű fotográfiát. Maradjunk annyiban, hogy alakul. Ehhez pedig hozzájárul ama tény, hogy tárolók kialakításával segítek helyzetén. Természetesen olyanokkal, melyek többségében a kukában végeznék. 🙂

A képek tanulmányozása előtt újra felhívnám a figyelmet, hogy kamránk polcrendszere nem csupán az élelmiszereknek, hanem hobbis kellékeimnek és Ő szerszámainak is helyet ad. (meg még sok más dolognak)

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERASzereztem több flakont is az ismerősöktől, majd bejelöltem rajtuk filctollal, hogy hol szándékozom levágni. Aztán nekiestem a vastagabb részeknek (általában a szögleteknél van) fűrésszel, a vékonyabbaknak pedig ollóval. A végén kicsit megcsiszoltam a cakkosabb részeket.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAVégül elhelyeztem bennük/rajtuk a tárgyakat. A képen természetesen nem csak az átalakított flakonok szerepelnek, hanem sérült lábasok, melyekben az aszalt gyümölcsöket és magvakat tároljuk, egy szintén lyukas őzgerincforma, mely a maszkolószalagoknak és ragasztószalagoknak ad helyet, valamint egy papírtörlő tároló, melyre a dekortapaszokat húztam rá.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAAzért lássuk elölről is! 🙂

Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

Hobbiszoba

Korábban már említettem kamrák állapotát (itt olvasható). Igen, rendkívül súlyos esetről van szó.  Helyzetét még inkább nehezíti ama tény, hogy nem pusztán élelmiszerek, hanem szerszámok és hobbis kellékek tárolására is szolgál.

Lássunk hát pár egyszerű tippet az utóbbiak elhelyezésére (a képek forrása a fotókra kattintva elérhetőek).

Organized craft space...

Elsőként egy szinte minden kézműves technikához értő emberke hobbis kuckójába tekinthetünk be. A textilek nadrágtartóra csippentve, a fonalak polcra halmozva, a fiókokban pedig színek szerint válogatva a festékek.  A gazdájuk még a részleg szépítéséről sem feledkezett meg.

Five-Tier Storage Organizer - hangs easily with Velcro strap - roomy bins with mesh sides so you can see through. 12" x 59"

Ha nincs ekkora helyünk mindezek raktározására, akkor megoldhatjuk ikeás játéktárolóban is, melyet akár a plafonról is lelógathatunk….

Coffee Canisters to Store Yarn

 …vagy falra rögzített kiürült konzervdobozokban.  Ez akár modern képzőművészeti alkotásnak is beillene otthonunkba.

 

DIY: Towel bars and dowels for small craft bottle storage - brilliant!

 A festékek kevesebb helyet foglalnak, ha az ajtóra vannak rögzítve. Ehhez mindössze egy keskeny perem és Bygel sínek szükségesek.

craft studio dreaming.

 Az apróbb dolgok tárolására kiválóan alkalmasak a befőttes üvegek. Ha pedig a tetejüket felfúrjuk a polc aljára, akkor szinte még helyet sem foglalnak.

craft room organizing

Az előbbihez hasonló megoldás a vödrös fali tároló.

 

Craft Organization 10

 Szalaggyűjtők figyelmébe. 🙂

Mert lehetnek a szalagok műanyag kosárban….

great craft and sewing organizing ideas

… vagy nadrágtartó vállfán, ….

Craft Room Organization | Craft+Room+Organization-023.jpg

… vagy rúdon,…

Custom crafting suitcase suitcase storage crafts organize organization organizer organizing organization ideas being organized organization images storage ideas organization idea pictures crafting

 … és akár bőröndben is.

Fabric Storage

Az anyagok nem gyűrődnek össze és jobban áttekinthetőek, ha nadrágtartón tároljuk őket, vagy…

A handy way to organize fabric beautifully

….egy használaton kívüli irattartó szekrényben.

8 Tips for Organizing Craft Supplies - Finding Home

 A lényeg, hogy mindennek tudjuk a helyét. Ezen a dolgon pedig a címkék sokat segíthetnek.

Make a Store Wrapping Paper From Chair

Ha pedig úgy gondoljuk, hogy sehol sincs helyünk, akkor fordítsunk fel egy széket, vagy…

Organized craft areas....jealous!

… készítsünk a függönyből tárolót. 🙂

Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

Szerszámok rendszerezése

Az előző bejegyzésben már részleteztem kamránk kinézetét. A zombi apokalipszis-szerű állapothoz némileg hozzájárul ama tény, hogy e helyiség több funkciót próbál lát el.  Mert ugyebár itt kapnak helyet a sorsukra várakozó élelmiszerek. Hozzájuk csatlakoznak táblaképeim készítéséhez szükséges alapanyagaim, valamint dobozok halmaza, melyek ki tudja, hogy mit rejtenek. És szerszámaink.

Itt pedig álljunk meg egy szóra. Mert a szárszámok rendszerezéséhez következik néhány szuper tipp. (A képek forrás a fotókra kattintva elérhető.)

garage organization - pegboard wall - panels about $16 each at lowe's for 4x8 foot. Ilyen lenne az ideális helyzet, ha lenne egy óriási perforált lemezzel borított falunk, melyet fabrikáláshoz szükséges kellékeinkkel vonhatnánk be.

 

Fanniék is zseniális módon megoldották a szerszámok tárolását. Kiszuperált festékes vödröktől kezdve a kilyuggatott polcon keresztül  az ikeás késtartóig minden jól megszerkesztett. A kedvencem a kalapácstartó.  🙂  (Tudom, az csak a véletlen műve! :))

For the work bench in GarageValaki még a ragasztószalagok tárolására is gondol.

 

Screw Organizing!A polc aljára felfúrjuk a kupakot, és ha az adott méretű csavarra van szükségünk, akkor már vihetjük is dobozostól a szerelés helyszínére.

Cut PVC into short pieces and mount  on pegboard I have seen wider versions of this for a coatrack. That way you could put your phone, keys and wallet in the tube and hang your coat over it.PVC csöveket többféle módon lehet hasznosítani. Például így, …

Tool Station - need to place tools at an angle so will stay in --- what about other tools … vagy így,

Organizing with PVC pipe

… vagy átlyukasztott formában csavarhúzók tárolására.

A felcímkézett konzervdobozok is remek szerszámtartók lehetnek.

 

@ Dustin Larson...Store tools in the garage -- glue a 1 and 1/2" piece of rigid foam insulation to a piece of plywood (use foam compatible adhesive).  Punch in holes at a slight angle.... I would cover the foam with fabric or something Vastagabb hungarocell tábla is jó szolgálatot tehet ezen a téren.

 

A körfűrészlapokat pedig mi másban is tárolhatnánk, mint félbevágott műanyag tányérokban.

Tool SlidesMost pedig következzék pár lenyűgöző tipp helyszűke esetére. Mert ebben  az esetben is lehet rendszert vinni a szerszámaink életébe. Például úgy, hogy nem falon kapnak helyet, hanem kihúzható formában az asztal alatt, ….

… vagy a polc alatt muffin sütőben, …

Flip-through tool storage…vagy egy “könyvben”.

Ui.: Teljesen felvillanyoztak ezek az ötletek! Alakul a kamránk! 🙂

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!