Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Tábla, plafon, postaláda

Azt gondolom, hogy a táblák iránti vonzalmamat már túlrészleteztem (ennek ellenére még ezzel a bejegyzéssel sem ér véget). Úgyhogy ömlengés helyett kettő – a poszthoz illő –  aláfestő zenét szeretnék prezentálni. Az első egy tablá szóló, melynek hivatalosan semmi köze a táblához. Hivatalosan. Mert az én pihent agyam két betű felcserélésével máris szoros kapcsolatot talált közöttük.

És ha egyszer lesz egy tablám az aljából “készítek” táblát. Ez tuti. Csak a poén kedvéért. 🙂

 

A másik Postás Pat-hez köthető, mely mesének fülbemászó dallama egész nap ott dübörög az agyamban. Legtöbbször fütty formájában ki is merészkedik. Olykor “gyönyörű” hangom ad teljesen új perspektívát eme szerzeménynek. Mindenesetre nem lehet tőle szabadulni.

Figyelem, csak saját felelősségre! 🙂

 

Most pedig lássuk a táblát, melynek keretét és festését az első körben készítettem el (itt olvasható), a jobb oldalát pedig a második körben ékesítettem fel (leírása ezen a linken.). Zárásként (?) következzék a bal oldala, és a teljes kép.

Lecserélték lakóházunk postaládáit, és bár a tetőteresek is kaptak újat, a régieket szintén ott hagyták nekik: azaz a szomszédnak és nekünk. Az előbbitől aztán elkunyerálta az utóbbi. 🙂
Megsikáltam a két postaládát, a hámladozó festéket lekapartam, és a felszínt meg is csiszoltam.
Utána lefestettem alapozó festékkel, majd ceruzával felrajzoltam a mintát. Ebben segítségemre volt egy pohár és egy vonalzó.
Ezt követően lefestettem a plafonnal egyező színekkel.  Először úgy gondoltam, hogy maszkolóval választom el a csíkokat, hogy szép éles legyen a határvonal a két szín között. De ez túl hosszadalmasnak és macerásnak tűnt, úgyhogy szabad kézzel festettem ki a közöket. Persze nem lett tökéletes, de kiötlöttem a következő megoldást: marker tollal vonalzó mentén a határvonalakat megerősítettem. 🙂
És tádám, a csíkok többségében egyenesek lettek, és még karaktert is kapott a fehér vonalak által. A kört táblafestékkel töltöttem ki.
A csíkos részt lakkal is kezeltem a tartósság végett. (A kört nem!)
Aztán Ő felfúrta a Spontan újságtartóval együtt (szintén a Fynd részlegen sikerült megkaparintanunk 500 Ft-ért). Ez ad helyet a rajzoláshoz szükséges papíroknak és színezőknek (2 fiók felszabadult a kitelepítésük által).
Azt még nem is mondám, hogy a táblát elharmadoltam lécekkel, melyeket a kerettel megegyező lazúrral kezeltem. Ezeket nem felfúrtam, hanem ragasztottam extra erős ragaccsal.
A képen látható gyönyörűség ma 3 éves! 🙂
A ceruza – és gyurmatartós rész elkészítése itt olvasható.
Összkép: A plafon (leírása itt), a tábla és a postaláda kapcsolata. 🙂
Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

Szeretettel egy Union Jack rajongónak

Információ Dorka számára!
Amennyiben valamilyen véletlen folytán erre sodorna az élet szele, kérlek, keress egy másik áramlatot, amely majd csak karácsony után röpít vissza!

2012 tavaszától ismét brit lobogóba burkolta magát Férfi és Nő, akik piros-fehér csíkos kanapéjukon ücsörögve Union Jack bögréjükből szürcsölgetik reggelente a kávéjukat, melyhez a tejet a szintén ilyen színezetű hűtőszekrényükből veszik elő.

forrás

Ha nem is ilyen mértékben, de szintén a brit zászló inspirálta tárgyak rajongójává vált 16 éves unokahúgom. Tehát mi mást hozhatna neki a Jézuska idén, mint…..
….egy Union Jack mintázatú emlékeztető/motivációs/”csak úgy” táblát. Aminek ő szeretné. Mert a lényeg a színek!

Elkészítésének lépései:
A tábla alapja új mosógépünk hungarocell csomagolóanyaga volt.

Az Obiban vágattunk egy 45cm X 57cm-es farostlemez lapot, melyet a hungarocell táblára illesztve szike segítségével körbevágtam.

Utána sötétkék anyagot ragasztottam az alapra ragasztópisztollyal. Csak a farostlemezre rögzítettem körben.
Ha a szögbelövőnk nem bujdokolt volna el valami számunkra ismeretlen helyre, akkor valószínűleg azzal dolgoztam volna. 
Aztán jöhettek a csíkok. Nem vágtam, hanem téptem az anyagokat. Kicsit lazábbra szerettem volna venni a stílust, mégiscsak egy tininek készül. 🙂
Először a fehéreket rögzítettem átlósan (csak a sarkaknál a lemez hátulján), majd a pirosak következtek.
Ügyeljünk a sarkaknál, hogy szépen be legyenek hajtva az oldalsó részen. 

Utána kereszt formában ragasztottam fel először a fehér csíkokat, majd rá a pirosakat. Szintén csak a lemez hátulsó részén rögzítettem ragasztópisztollyal.
És az elkészítésnek ezen a részén, akik szeretnének megállhatnak, de én tovább folytattam.
Jöttek a rajzszegek. Hihetetlen élmény volt, hogy az előző projektekhez képest (itt és itt olvashatók) végre nem kellett kalapácsot ragadnom, a puszta kezemmel be tudtam nyomkodni az összeset. 🙂

Tényleg nem bonyolult és hosszadalmas elkészíteni. Pont addig tart, hogy ne érezzük fárasztónak, de az ajándékozott tudja, hogy nem sajnáltuk Tőle az időt.

Jó alkotást Mindenkinek!

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!