Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Ha szuperhős lennék, plafont festenék

Ha szuperhős lennék, azon kívül, hogy bajba jutott emberkéket mentenék meg mindenféle rossz bácsiktól/néniktől/állatkáktól és természeti illetve egyéb katasztrófáktól, csíkos plafont (kérésre más alakzatokat is) festenék. A szememmel. Ez lenne a fő profilom. Leheverednék a földre… pardon, egy komfortos matracra, mert festék spray szemű Batman mivoltom ide vagy oda, de azért a kényelemre adnék, fejem alá párnát helyeznék, és bámulnám a mennyezetet. Kész!

Szomorú, de nem vagyok szuperhős. És ez nagyon, de nagyon kétségbeejtő. Mert a valóságban úgy zajlott az esemény, hogy előcincáltam a létrát, a nyaki csigolyáimat kiakasztottam, aztán elkezdtem felrajzolni a csíkokat.

Ha nagyon erőltetjük a szemünket, akkor láthatjuk a csíkokat. Megint nincs semmi rendszer, ugyanúgy, ahogy az étkező falánál sem volt.
Aztán csomagolópapírból felhő formákat vágtam ki. Ezeket maszkolóval rögzítettem 4-5 ponton a plafonra.
Majd következett a festés. Némi könnyebbséget nyújtott számomra, hogy többségében a színes csíkok közé fehéreket is beillesztettem. Ez gyorsította a munkát is, mert nem kellett a száradásra várnom.
Meglepő módon a csomaglópapír jól takart a festék ellen. Persze a felhőknél óvatosan kellett festenem: nem oda-vissza húztam az ecsetet, hanem csak a felhőtől kifelé.
(Természetesen a felhőket tartó festőszalagokat át kellett a festéssel haladva helyeznem.)
A világoskék kivételével kétszer kellett a csíkokat lefestenem a szép fedés érdekében.
Mondhatnám, hogy ez pedig a végeredmény, de a mennyezet 1/3-át sikerült csak (eddig) lefestenem. Mert aztán jött a kánikula és….
… nem vagyok festék spray szemű szuperhős. 🙂

Ha számodra is tetszetős a mennyezet, akkor biztos ezeket a munkáimat is kedvelni fogod.

Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

Nézz fel! - avagy a mennyezet dekorálása

Lassan az irányt Picinykéim birodalma felé vesszük. Mert van ott mit csinálni. És most nem a játszásra gondoltam. Ténykedni kell: festeni, faragni, fűrészelni, méricskélni, csiszolni, stb. És újfent felhívnám a figyelmet arra, hogy nem játszásiból. 🙂
A mennyezettel fogom kezdeni. De amíg nyakizmaimat felkészítem az attrakcióra, addig lássunk egy kis inspirációt ezen a területen. (Nem a nyakamon. :))

Vannak azok a szülők, akiket a mennyezet-égbolt hasonlósága inspirált:

Honey-and-Fitz-Reeds-Nursery4

Aztán vannak, akiket az olykor cirkuszoló csemetéik:
Olyanok is akadnak, akik a macerás festés helyett a macerás plafon dekorálást választják:

Egyesek úgy döntenek, hogy az összes szín a mennyezeten összpontosuljon:

Ezt akkor sem vállalnám be, ha a világ legkényelmesebb fekhelyét 2 méter magasra helyeznék, és úgy kellene a rombuszokat pingálnom. Viszont tény, hogy nagyon mutatós:

Végül pedig a kedvenceim, a csíkok, melyek jelen esetben Fanniék játszószobájának mennyezetét ékesítik:

A képekre kattintva a források elérhetők!
Mindenkinek szép napot, és jó alkotást kívánok!

Ui.: Szerintetek a gyerkőcök szobájában melyik lesz a befutó? 🙂
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!