Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Konyhatuning: a páraelszívó burkolata

“Szekrénybe építhető páraelszívó.” Ez állt a dobozon 6 évvel ezelőtt. Imádom az ilyen szavakat. A -ható, -hető végűeket. A nyelvtani megnevezésüket viszont meg nem mondom. Bár ha anno engem kérdeztek volna a névadást illetően, akkor a kiskapus melléknévképzőt ragasztottam volna rájuk. Mert ugye nem azt mondják (az illetékesek), hogy kötelezően be kell építeni a szekrénybe. Csak éppenséggel meg lehet vele azt is tenni. Vagy alkalmas arra a célra. Vagy ha esetleg az jutna eszembe egy álmatlan éjszakán,  hogy egy szekrénybe épített szagelszívót szeretnék, akkor ez egy tökéletes célszerszám lenne a megvalósítására. De nekem nem az jutott eszembe.

Szeretem a kiskapukat. 🙂

 

tl1-62_xAz igazat megvallva, ezek a szerkezetek mégis úgy vannak kiképezve, hogy egy szekrény aljához kelljen őket fogatni (tudom, vannak más típusú páraelszívók is, de azok nekem vagy túl böszmék, vagy túl drágák)

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAÉn viszont két polc közé szerettem volna bepasszintani. Ezért kellett egy terv:

 

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAA szekrény alja helyett két darab masszív konzolhoz lett hozzáfogatva. Vasból készíttettük el L alakban: a függőleges oldala a falhoz, a vízszintes része a páraelszívóhoz van fogatva.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAA szerkentyűt pedig eltüntettük egy feketére festett, két oldallal rendelkező takaróelemmel (mivel az egyik oldalát a szekrény határolja, ezért nem volt szükség a harmadik oldalra). Elkészítése hasonló mint kamuládáé. 🙂

A bal sarokban látható lécek már az új kinézetét sugallják. Ágyő fekete!

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAVettünk 2 méter hosszú,  fél centi vastag és 2 centi széles léceket. Ezeknek egy részét felszabdaltam a takaróelem rövidebb oldalával megegyező hosszúságúra. A takaróelem 22 cm magas, ezért összesen 10 db ekkora lécet kellett lefűrészelnem, majd a végeiket kissé megcsiszolnom. Ebből 5 darabot világosra, 5 darabot sötétebbre pácoltam.

 

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAMajd faragasztóval rögzítettem őket a takaróelem rövidebb oldalához.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAÓvatosan, hogy a lécek szét ne csússzanak, megpakoltam könyvekkel.

Másnap a takaróelem elejére (60 cm széles és 22 cm magas) ragasztottam fel a léceket. Itt viszont módosítottam a méreteken:

  • az 1. sorba a következő hosszúságú lécdarabok kerültek egymás mellé: 10 cm-es, 20 cm-es, 20 cm-es és 10 cm-es
  • a 2. sorba: 3 darab 20 cm-es került

Így váltakoztak a sorok, amíg a takarólelemet be nem fedtem velük.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAHiába mértem le többször is, így is túllógott az oldalán. (Nálam a mérj háromszor, vágj egyszer elv nem működik.) Ezeket a ragasztás után az eredeti takaróléccel megegyező méretűre fűrészeltem.

 

 

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAItt pedig a végeredmény, melyen jobban látszódik, hogy mit hablatyoltam össze 1 képpel korábban a lécek hosszúságáról. Felváltva raktam a világos és sötét színű léceket.

Pszt! Valami változás még lesz rajta, de az majd csak a fináléban lesz látható. 🙂

 

 

És ezennel egy újabb áthúzás következik a listáról:

Amennyiben tetszett a bejegyzésem, és kíváncsi vagy, hogy miként alakul konyhánk további sorsa, kérlek, csatlakozz facebook oldalamhoz is:

Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!