Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Konyhatuning: mosogató és környéke...

…. és a táska esete. Folytatódhatna a cím.

Agytekervényeim rengetegében megbújva létezik egy sejtcsoport, mely folyamatosan az újrahasznosítás mellett propagál.  Közvetlenül mellettük pedig egy “Nincs hely!” szlogent szajkózó banda található. Ezek aztán folyamatos összetűzésbe kerülnek, és hol az egyik, hol a másik kerül ki győztesen. Az esetek 90%-ában az előbbi. Pedig tényleg nincs hely!

A szakadt táska kérdésénél is ők nyerték a csatát. Mert egyébként szuper kis szütyő sok zsebbel, vízhatlan anyagból.  Csak épp egy 9-10 cm-es hasadék keletkezett rajta:

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAJavítási költsége: elhanyagolható. A jó öreg ezüst színű ragtapasz mindent gyógyít. Bár nem túl esztétikus. Utcára így nem javasolnám. Viszont a mosogató alatti szekrénybe annál inkább. 🙂

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAMegtömtem hát mindenféle jóval: mosogatószivacs a kis zsebbe,  öko mosogatótabletta (ezeket arra az esetre, ha a saját készítésű elfogyna) a nagy zsebbe, citromsav (a nagy kiszerelésű elfogyott) és szódabikarbóna a középső zsebbe ….. Van egy csomó zsebe! 🙂

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAA mosogató alatti szekrény ajtajába két kis kampót fúrtam. Előtte fúrógéppel előfúrtam, mert kemény dió ez az MDF-lap. 🙂

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAMajd a táskámat felakasztottam. Nagyon hálás a kicsike! 🙂

 

No és miért volt erre szükség? Mert a mosogató környékén sorakoztak vagy dülöngéltek ezen termékek, és csöppet sem nyújtottak az emberi szem számára szép látványt. De kívül kicsi, belül nagy táska megoldotta a problémát. 🙂

 

És ezennel egy újabb áthúzás következik a listáról:

 • munkapult cseréje a mosogató melletti részeken
 • mosogató és környékének kérdése
 • mélyfiók rendszerezése
 • munkapult növelése
 • hűtőszekrény és környéke
 • szőnyeg ?
 • kamraajtó
 • kenyértartó
 • takarítás
 • renoválás
 • dekoráció
 • cseppfelfogó rész
 • fűszerek?
 • címkék
 • csepegtető tálca
 • szagelszívó burkolata

 

Amennyiben tetszett a bejegyzésem, és kíváncsi vagy, hogy miként alakul konyhánk további sorsa, kérlek, csatlakozz facebook oldalamhoz is:

Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

 

 

 

Mi van a mosogató alatt?

Hogy kinek mi lapul a mosogatója alatt? Nálunk a már bemutatott fiókból gyártott kihúzható szemetes. Lehet, hogy egy kicsit már sok az ömlengésből, amit ez a szerkezet váltott ki belőlem, de egyszerűen szuper használni! De tényleg :)!
Most pedig lássuk, hogy mások mit rejtegetnek ott!

Base Top Mount Wastebasket - Double
forrás
Persze többségében másoknál is a szemetesnek ad otthont a mosogató alatti szekrény. Itt szintén egy kihúzható változatot figyelhetünk meg. Rögtön két példány tárul a szemünk elé, hogy a szelektív hulladék gyűjtésének problémáját megoldjuk.
recycling
forrás
Ha olcsóbb szelektív hulladék-gyűjtési megoldáson törjük a fejünket, akkor ez kiváló ötletnek tűnik. Egy vödör négy részre osztva. Az tény, hogy helyben nem bővelkedik, és az is biztos, hogy nem fogjuk hónapokig gyűjtögetni a flakonokat, amíg azok méltó helyükre nem kerülnek.
Tilting drawers, door racks, and stacking shelves can help maximize storage under the sink.
forrás
Itt a szemetes mellett jutott még egy “pár” dolognak hely. Ezt nevezem maximális helykihasználásnak! Forgótálcás megoldás a tisztítószereknek, amelyeknek pedig ott nem jutott hely, azok az ajtón pihenhetik ki fáradalmaikat. Akiknek esetleg elkerülte volna a figyelmét: a mosogató alatt közvetlenül van egy aprócska hely a szivacsok számára. Most már csak egy kérdésem lenne: Ki az, aki ennyi tisztítószert tart az otthonában?!
Pinned Image
forrás
U alakú fiók, amely körbeöleli a mosogatót, és békés szimbiózisban él együtt a tisztítószerekkel.
How to Build Kitchen Sink Storage Trays
forrás
Ha már a fiókos megoldásoknál tartunk. Kis fiók, nagy fiók és mindez elrejtve az ajtók mögött!
P9100005
forrás
A tulajdonosnak elege lett abból, hogy soha semmit nem talál meg. Épp ezért épített MDF lapokból ragasztó és szögek segítségével egy komplett kis tárolórendszert a mosogató alá!
forrás
Ez a zsebes tároló egy olcsóbb megoldás, és lehet, hogy nálam is majd visszaköszön!
cleaning-rod-md107966.jpg
Ha szeretjük a spray dobozos tisztítószereket, akkor egy kifeszített függönyrúdon megoldható a tárolásuk. Nekem nincs sok: van egy saját kotyvasztású általános fertőtlenítő spray, amiről már írtam korábban (A kukabúvár szemetesének tisztán tartása) és egy ecetes elegy, ha támadna Penészné asszonyság.
Undersink Know-How
forrás
A függöny felgördül, az előadás kezdődik. Szereplőink papírtörlők, műanyag fiókos tároló, és egy apróbb irattartó szekrény. Minden szereplő kap egy számot, majd egy külön papíron megtekinthetjük, hogy melyikük mit tartalmaz. A forrás szerint ez a számozós megoldás azért jó ötlet, mert változtatás esetén csak a  listát kell újraírni, és nem a fiókon található címkét. Hát én speciel nem változatom a dolgok helyét túl gyakran…
Pots, pans, and a mixer under sink
forrás
Volt eddig szemetes, tisztítószerek, titokzatos dolgokat tartalmazó fiókos megoldás, most pedig következzenek a lábasok, vágódeszkák, fedők, robotgépek. Itt szerintem egy akkora mosogatóval állunk szemben, hogy alatta elfér az összes konyhafelszerelési cikkünk.
Kitchen Cabinets
forrás
Most pedig jöjjön a ráadás! Szekrény cicabejáróval. Figyelem! Macskánkat nehogy túltápláljuk, mert akkor problémába ütközhetünk elhelyezését illetően 🙂

Óh, Mr. Kényelem, szeretlek nagyon!

Ő a világon legkedvesebb, legremekebb, legideálisabb férfi, a legjobb férj és legkiválóbb apa. Ha pedig már így a legeknél tartunk, akkor azt túlzás lenne állítani, hogy a legkényelmesebb is, de mindenesetre kényelmes. Csak hogy egy példát említsek: egyszer kértem, hogy fúrja fel a karnist a hálószobánkban. Miután elmondtam, hogy mi az elképzelésem, más dolog után néztem otthonunkban, majd pár perccel később visszatérve a helyszínre, azt tapasztaltam, hogy hitvesem a franciaágyunkon elnyúlva mérőszalaggal a kezében próbálja bejelölni a vágás helyét a függönytartó rúdon. 
Végül is minek görnyedten guggolni, amikor lehet fekve, párnával a fejünk alatt is :)? 
Lassan 17 éve vagyunk együtt, és még ha az egyetemi éveim okozta külön töltött napokat leszámítjuk, akkor is legalább 16 éve (próbáltam az órarendemet úgy összeállítani, hogy az 5 napot 3 napba sűrítettem bele) kölcsönösen hatunk egymásra, alakítjuk egymás jellemét. Így senki se csodálkozzon azon, hogy több éves kényelmetlen sepregetéssel (mini kézi seprűnk volt) a hátam mögött, ujjongva kiáltottam, hogy “Ez kell nekem!” amikor legutóbb az Ikeában járva megpillantottam az alább látható szerkezetet: 

LÖDDER Seprűkészlet IKEA
forrás

Igen, még a lapáthoz sem kell lehajolnom, mert annak is hosszú nyele van.:) Na de ez a tulajdonsága okozta azt a problémát, hogy nem volt elegendő hely a szemetesünk felett, hogy a lapáton összegyűlt piszkot abba beleönthessem. Tehát minden egyes alkalommal ki kellett emelnem a szemetesvödröt a helyéről. De akkor hol itt a kényelem?!

Bár úgy látszik, hogy van elegendő hely, de higgyétek el, nincs!

 

Végül az akadályt, mely újonnan megismert komfortos sepregetésem útjába állt, leküzdöttük. Íme a megoldás, melynek kiagyalása személyemhez, elkészítése pedig Ő-höz kapcsolódik.
Hozzávalók:
Ez anyukámék régi fürdőszobaszekrényének egyik fiókja,
a hozzátartozó sínnel.
A farúd új mosógépünk csomagolásához tartozott.
A 3db L tartót már vettük.

 

A farúd egy részét Ő három darabra vágta, majd előfúrta
az L vasaknak.

 

Majd rögzítette rá a sínt is.
A farúd másik részére felfúrta a másik sínt.
Végül az elkészült alkotásokat rögzítette a fiók szélességének
megfelelően.
Most következett az én munkám.
A fiók elejét bevontam csúszásgátlóval (amit a konyhai fiókokba
szoktak tenni).
Kétoldalú ragasztóval rögzítettem.


Erre azért volt szükség, mert a lábunkat ráhelyezve lehet
kihúzni. Eredetileg alulról oldottam volna meg a kihúzást,
de a fiók tartópillérei alacsonyan lettek ehhez felszerelve.
Semmi gond, megoldottuk. Így is tökéletesen működik.És aztán a fiók is bekerült a helyére.


Végül felkerült a szemetes.

 

Ilyen amikor kihúzom.
Ilyen pedig felülnézetből.

Komolyan mondom, imádom! Az összes szemét belekerül, és nem pedig mellé. Ráadásul megint csak az újrahasznosítás szellemében sikerült előállítani valamit: fiókból kihúzható szemetes!
Bevallom, néha nem is kell semmit kidobnom, egyszerűen csak élvezem a használatát :))!


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!