Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Lábtörlő-körkép

Bevallom, most sem a hagyományos, boltban kapható termékeket fogom bemutatni. Lássunk azoknál pár extrábbat, olcsóbbat, melyeket akár saját magunk is elkészíthetünk.

 

Pinned Image
forrás

Felkelünk a puha, karfás fotelból. Elindulunk a bejárati ajtó felé. Szépen, lassan, ne kapkodjunk. Szemünk is kezd hozzászokni a beáradó fényhez. És végül, hogyha már végtagjaink bejáratódtak, az akklimatizálódási folyamat végén itt ez a szőnyeg. Még egy utolsó esély, hogy megszokjuk a természet közelségét.mérleges lábtörlő
forrás
Ezt kimondottam fogyókúrázóknak ajánlom. Indulás előtt ráállunk, futunk egy kört a Duna-parton, hazaérve újra ráállunk, konstatáljuk a különbözetet, majd átváltjuk kalóriába, és végül ennek értékét elfogyasztjuk sütiben. Na jó, fogyni nem fogyunk, de legalább nem hízunk.
Pinned Image
forrás
Most ha kissé szórakozott lennék, akkor megkérdezhetném, hogy az ajtó melyik oldalán is állok? De most komolyan, mikor kell lábat törölnöm? Amikor kilépek a kertbe, vagy amikor bejövök onnan?
Kérem, tessék vigyázni, nehogy a házból sarat hordjon ki cipőjével a veteményeskertbe :)!

 forrás

Ha megkérdeznék tőlem, hogy mit kezdenék 12db övvel, akkor mondjuk ezeket válaszolnám: felcsatolnám tárolódobozra dísznek; átkötnék velük párnákat; könyvtári leselejtezett könyveket fognék össze velük, hogy aztán mint ülőalkalmatosság éljenek tovább; vagy ékszertartót készítenék belőlük. De speciel a lábtörlő nem jutna eszembe ;).Pinned Image
forrás

A dugós lábtörlő alteregója. Ha a parafadugónk elfogyott, akkor mehetünk fát aprítani.

Pinned Image
forrás

Ráadás I. Amikor a lábtörlő a kandalló felett végzi.

forrás
Ráadás II. Amikor a lábtörlő a gyomrunkban végzi, és még ízlik is.

Mit kezdjünk egy rakat kaviccsal?

A Homokvár bejegyzésnél azt nem említettem, hogy a 20 kg követ természetesen hazaszállítottuk. Pontosabban Ő nagyobbik Picinykém segítségével a bejárati ajtónkig is felcipelte, melynek munkamegosztása a következő volt: 19 kg a férjem részéről, 1 kg a gyerkőc részéről (én a 10,5 kg-os kisebbik Picinykénket szállítottam).
Súlyelosztás férjem részéről: nem cicózunk, 19 kg-ot egy kézzel; csemetém részéről: 2 kő kenguruzsebbe, 1-1 kő nadrágzsebbe, 1-1 kő kabátzsebbe. Még a cipőjével is próbálkozott volna “ha a homoknál bevált” alapon, de aztán rájött, hogy a kavics nagyobb és tömörebb, az ő cipője pedig pici, de az apjáéba biztos beleférne :).
Szóval azok után, hogy ezek a drágák felvonszolták a negyedikre, nekem nem volt képem azt mondani, hogy bocsi, de mit kezdjek 20 kg kővel?
Persze számtalan lehetőség lakozik bennük. Egyszerűbb megoldás, ha a Stonehenge kicsinyített mását építjük meg.

Bonyolultabb megoldás ha a Budai várét (itt már komoly farigcsálásra, kőpattintgatásra van szükség).

Legegyszerűbb megoldás pedig ennek tűnt:
Öreg, műanyag lábtörlőnkre bitang erős ragasztóval rögzítettem a kavicsokat. 

Igen, egy lábtörlő. De csak azért, mert kinek van helye a Budai vár számára – még ha kicsinyített is – a lakásában?! 😉

Láb alá való "vízlecsepegtetők"

Jó, tudom, ez a cím kissé nyakatekertnek tűnik, és először csak szimplán lábtörlőket akartam írni, de aztán ráleltem erre a fürdőlepedőbe bugyolált nőre, aki egy komplett aljnövényzeten itatja fel a lábujjai között megrekedt vízcseppeket. Ezt meg ugyebár semmiképp sem nevezhetném lábtörlőnek?


Először azt hittem, hogy ez a nagy barkácsáruházak polcain lévő festékszín-bemutató lapocskákból van összeszerelve. De nem, ezt tényleg megcsinálták! 🙂
Dugók elfekvőben a fürdőben.
Dugóink a frissítő zuhany hatására felálltak.
Végül tálcán szervírozva. Azt hiszem, ha az utóbbi három képen látható alkotásokat szeretném elkészíteni, akkor vagy nyitnom kell egy vinotékát, ahol minden vásárlónak vissza kell hoznia a korábban elfogyasztott bor dugóját, vagy nagyon-nagyon-nagyon sokat kell innom :).Ezt a csizma-szárítót régi kerítéslécekből és spárgából készítették. Szerintem aranyos, bár az a gumicsizma még inkább 🙂

A forrás a képekre kattintva elérhető!

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!