Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Amikor az átalakítandó tárgy be(le)szól

Lehetnél egy kicsit csinosabb!- mondtam neki a legnagyobb jóindulattal. De ő csak a fejét rázta, és közölte, már megszokta ezt a ruhát, és már túl öreg ahhoz, hogy változtasson. “Esetleg egy pasztell zöld?”- kérdeztem óvatosan. – “Az az idősebbeknek is jól áll. Feldobhatnánk akár egy gyöngysorral is.”
De nem, ő hallani sem akar róla. A “pasztellzűd” kisdedeknek való, vagy azoknak az úri nagyasszonyoknak ott a kastélyaikban, ahol ő anno szolgált. Neki a barna tetszik, slussz-passz! Ha jó volt ez a szín 60-70 évvel ezelőtt, akkor most sincs rajta semmi kivetnivaló, és különben is elege van a  21. század felgyorsult “divatosságából” (biztos a trendekre gondolt), és a régi szép időkben bla-bla-bla (itt elvesztettem a fonalat), és a repülőgépek összezavarták már az időjárást is (ez nem tudom, hogy jött ide), és még hogy gyöngysor, ő nem valami nagysága, hogy ilyen holmit aggasson a nyakába! Slussz-passz! (újra)

Ezek után mégis felpróbálta a “pasztellzűdet”. Nem állt jól neki. (Igen, neki lett igaza!) Aztán olyan gyorsan megszabadult tőle, hogy még fényképet sem tudtam készíteni. A gyöngysorral már nem is próbálkoztam.
Végül petrolkék színben kiegyeztünk, és semmi lánc. Helyette…..

Íme az átalakulása:

2 éve egy aukciós portálon vásároltam potom 261 Ft-ért. 
Lecsiszoltam a keretet, majd festőszalaggal és újságpapírral lefedtem festés előtt.

Íme, amikor petrolkék színben pompázik (a pasztell zöldet olyan gyorsan lesmirgliztem, hogy még hírmondója sem maradt).
Az alap megvan. Merre tovább? Az akrilfesték a táblafestékhez hasonlóan (ha nem is olyan mértékben) jól tűri a krétát, és annak letörlését. Tehát elő a krétát, és jöhet a játék!
Lehetne mondjuk ilyen, …
… vagy ilyen…
….

… és még sokmilyen. 🙂

Még számtalan variáció létezik. Ő viszont arra kért, hogy egy kissé koptassam meg, mert már csak úgy érzi jól magát. Újra elő a smirglit, és a kiálló részeknek nekiestem. De csak egy picit. Mert én viszont nem szeretem (többségében) a direkte koptatott dolgokat. 🙂

Mindenkinek szép napot, és jó alkotást kívánok!

Vászonneműk tárolásának trükkjei

Legnagyobb örömömre a múlt hét folyamán kipipáltam a vászonneműs szerkrényünk rendbetételét. Ennek megkoronázására lássunk a nagyvilágból még egy pár ötletet és trükköt, hogy akár a kirakatba is kitehessük a tökéletesre hajtogatott lepedőinket.

yellow linen cabinet
forrás
Legnagyobb sajnálatomra az Ikea beszüntette ennek a szekrénynek a sárga változatát. Pedig úúúúgy szeretnék egy ilyet!
Towel Racks Help Organize the Linen Closet
forrás
A szekrény maximális kihasználtsága. Felül az ágyneműk, alatta a gyógyszerek, majd törölközők és ágyneműhuzatok, tisztítószerek és WC-papírok. Na és még az ajtót is kihasználták: függönyrúdra fellógatott asztalterítők haladnak a gyűrődésmentes felhasználásuk felé. 
Martha Stewart Linen Closet
forrás
Az ágyneműhuzatokat és társaikat tarthatjuk megfelelő nagyságú felcímkézett kosarakban is. 

Organzing Your Linens on a Rack
forrás
Ez az abszolút gyűrődésmentesség trükkje. Tuti, hogy nem lesz saláta a terítőnk, amikor kiterítjük az ünnepi asztaldísz alá. 
Bathroom Shelving & Storage
forrás

A végére tartogattam Martha néni trükkjeit:

How to Keep Matching Sheets Together in the Closet
forrás
1. Az adott ágyneműhuzatokat annak a szériának a párnahuzatába csomagolva tegyük a szekrénybe. Martha Stewart még arra is felhívja a figyelmünket, hogy mindig alulra helyezzük a frissen mosottat, és felülről vegyük le a felhúzandó pakkot. Így egyik garnitúra sem áll hosszabb ideig a szekrényben.

a98110_gt05_chalkincloset
forrás
2. Egy köteg kréta a szekrénybe akasztva elnyeli az extra nedvességet, és az ágyneműket szárazon és frissen tartja. 
Organized Linen Closet Shelf Divider
forrás

3. Konzolokat fejjel lefelé rögzítve a polcokhoz megakadályozhatjuk, hogy összekeveredjenek a dolgaink. Én ezt VHS kazettával oldottam meg. 

Ez pedig a ráadás! Hogyan oldjuk meg a gumis lepedők hajtogatását, hogy ne egy kupac légyen belőle a végén?

Bár a videó angol nyelvű – szerintem ebben az esetben akár kusunda nyelven is beszélhetne hozzánk -, de számunkra ez lényegtelen. Csak a mozdulatait figyeljük a hölgynek, és máris profi hajtogatókká válhatunk.  
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!