Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Konyhatuning: mélyfiók rendszerezése

Lassan egy éve történt, hogy konyhai mélyfiókunk csatlakozott a “Szeretem a rendet és le a rumlival!” klubba. Rendszeresen járt is a lelkem oda, de aztán egy törés (robotgépünk az örök elektronikai hulladékok mezejére távozott) eltántorította, és az új szerkentyű – mely az előzőnél jóval nagyobb és több tartozékkal felszerelt – ismét a Káosz irányába sodorta.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAÍme a bűnös: a piros robotgép, mely felforgatta (szó szerint) mélyfiókunk életét (a korábbi rendszerezéséről itt írtam) . Jóval nagyobb és több tartozékkal felszerelt mint az előző, amely nem bírta a napi 1 kg liszt kenyértésztává dagasztását. Ez legalább győzi erővel. 🙂 Viszont macera volt a ki- és bepakolása is, épp ezért kikerült a pultra.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAAz egyéb tartozékai más konyhai kütyükkel osztozva egy kiszuperált csöpögtetőn kaptak helyet.

 

 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERANo de nehogy azt higgyük, hogy ezzel el van intézve a fiók. Mert még mindig akadtak szerkentyűk, melyek helyre vágytak.

Volt egy kisebb gyümölcsös ládám, melyet telepakoltam konzerves dobozokkal, valamint megskalpolt műanyag flakonokkal (a kép bal oldalán), ezekben pedig elhelyeztem a kép jobb oldalán található tárgyakat.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

A végén pedig ezt az eredményt kaptam. 🙂

 

Most pedig jöjjön egy apró ráadás:  a tepsik. Én mindig azt gondoltam, hogy ezeknek a daraboknak fölösleges helyet kialakítani a szekrényben. Minek? Gondoltam én, amikor ott a sütő. Aztán elkezdtem napi szinten kenyeret sütni. És itt jött a bökkenő: amíg pirul odabenn a melegben a pékárú, addig egy gombostűnyi hely sem marad a munkapulton a tepsiktől. Kellett egy megoldás!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAÍme a sütőnk tepsikkel megpakolva.

Igazság szerint az óriási kacsasütőt évente egyszer használom, ezért a sarokszekrényünk hátsó szegletébe rejtettem.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAA többit pedig a sütő alatti fiókba. A korábban itt tárolt dolgok (itt látható) egy része a mélyfiókba került át.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAA szilikonos sütőformák tárolására pedig találtam egy egyszerű megoldást:

 

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAfeltekerem őket, és gumival átkötözöm. 🙂

 

 

És ezennel egy újabb áthúzás következik a listáról:

Amennyiben tetszett a bejegyzésem, és kíváncsi vagy, hogy miként alakul konyhánk további sorsa, kérlek, csatlakozz facebook oldalamhoz is:

Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

 Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

Xéna és a fiókok rendszerezése

Az imént tudatára ébredtem annak a ténynek, hogy egy ideje III. Xena hercegnővel osztjuk meg otthonunkat. Azért “csak” a harmadikkal, mert ugyebár van az eredeti (na jó, igazából egy forgatókönyvíró fejéből pattant ki, de régészeti ásatások alátámasztják, hogy tényleg éltek ilyen harcos nőszemélyek, akik akár a Xena nevet is viselhették volna), az ősi amazon, aki annak idején Görögországban a védtelenek és rászorulók védelmezése érdekében gonosz férfiakat hányt egymaga kardélre.
Aztán ott van II. Xena, aki szintén a családunk tagja. Egész pontosan a húgom testesíti meg személyét. Bár ő nem talpig felfegyverzett, pajzsok mögött remegő harcosokkal küzd a csatamezőn, hanem – jelen esetben –  a konyhában egy rászáradt, vákuummal megsépkelt lekváros üveg tetejével, melyet arcrándulás és konyharuhás rásegítés nélkül képes lecsavarni. Aki pedig ezt a tettet nem tartja egy Xena utódhoz méltónak, azzal közlöm, hogy a családunk férfitagjai – az ismertetett jelenet előtt – az izomerő latba vetése után kalapács, fúró, fűrész és egyéb szerszámok segítségével sem arattak sikert. És még egy apróság: II.Xenának még fegyverre sincs szüksége! (Egyébként amazoni természetét külső jegyek alapján nem lehet megállapítani. Ő a legszebb nőies nő, akit valaha ismertem!)
Végül jöjjön a sorban a legfiatalabb, az én kisebbik Picinykém, III. Xena, akinek immár 20 hónapja adtam életet. Igaz, arra a tényre, hogy ő egy Xena utód, csak most döbbentem rá, ennek ellenére bizonyos jelekből már sejtettem akkor is, amikor még csak a szívem alatt hordoztam. Például míg a bátyja rúgását hasfalam belső felére 20 hetes áldott állapotomban éreztem először, addig kisebbik Picinykémét már 11 hetesen. Éjszakánként pedig szabályos harcot vívott az ágyunk rugójával, mely fölött megkérdőjelezhetetlen győzelmet aratott 40 hétig egyfolytában. Végül egy szép szeptemberi napon megszületett, és megcsodálhattuk a mi kis amazonunk harcias természetét a kinti világban is. Ugyanis pár hetesen – a ködös, esős novemberi napok folyamodványaként –  megtámadta a nátha. Az orrszívó-porszívóval segítségére siettünk volna… Igen, volna, mert ő erőnek erejével tépte ki a csövet az apja és az én kezemből egyaránt. Közel 19 hónappal később – a jelenben járunk –  pedig puszta kézzel lekapta konyhai fiókunk asztalos által gondosan odacsavarozott előlapját. Amikor ennek tanúja voltam, rájöttem, hogy ez a drága, erőtől duzzadó karú gyermek nem szándékosan tette ezt, csak fel akarta hívni a figyelmemet arra a tényre, hogy ezt a fiókot sem ártana rendbe raknom.

Ez III. Xena műve.
Itt megjegyezném, hogy izmait pufi husival álcázza.
A legalsó fiók rendbetételével máig tartoztam.
Most már az is pipa!

A külső után “csodáljuk” meg őket belülről is:

Itt végül is nem volt olyan rossz a helyzet.
Ez viszont borzalom!

Gyógyszereink rendszerezése miatt a konyhai szekrényeink tartalmát kissé át kellett csoportosítanom, ezért feltűnnek majd olyan dolgok is a fiókokban, amiknek eddig nem ott volt a helye. Egyetemi barátnőimtől nászajándékba kapott kenyérsütőgép pedig felmondta a szolgálatot (éveken keresztül napi szinten nyúztam), ezért neki mennie kellett.
És akkor lássuk az átváltozást:

Sütő alatti fiók rendszerezése
Mélyfiók rendszerezése

A konyhai gépes fióknál aztán szinte minden, a háztartásunkban fellelhető fölösleget újrahasznosítottam. Lássuk, kik azok, akik a rendet biztosítják a fióklakók számára:

Első számú rendfenntartónk egy rozsdamentes fém edénycsepegtető.
Őt kivontam eredeti funkciójából avégett, mert a gyártója fogalomzavarban szenvedett.
Rozsdamentes! Jó vicc! Ugye ti is látjátok?
Második rendfenntartónk 6 db VHS kazetta párosával összeragasztva.

Hármas számú rendfenntartóink 4db lecsupaszított konzervdoboz.
A képen kettes számú biztosúrakkal osztoznak.

Most pedig tekintsük meg, hogy miként biztosítják a rendet:

Összkép újra!
A VHS kazetta pont beleillett az edényszárító rácsába.
Funkciója: a jénai tálak semmiképp se dőljenek el!
A VHS kazetták tetejére színes papírból címkét készítettem.
A konzervdobozok feladata szintén a dülöngélés kivédése.

Rendszerezés: vágódeszkák tárolása

Azt már megmutattam korábban, hogy én miként oldottam meg a vágódeszkák tárolását egy iciri piciri helyecskén. Most pedig mutatnék egy pár alternatívát arra, hogy mások miként tették ezt.<a alt="Over the fridge storage
The above-refrigerator cabinet contains vertical partitions for storing trays, flat pans and cutting boards. ” href=”http://hostedmedia.reimanpub.com/TFH/Step-By-Step/FH06MAY_KITSTO_09.JPG” title=”Over the fridge storage”>Over the fridge storage
forrás
Aztán rögtön egy olyan képpel kezdek, ahol nincs is vágódeszka. De éppenséggel lehetne :)!cabinet with slots for cutting boards
forrás
A darabolás helyszínéül szolgáló falapok fakkonként besorolva, fogantyúkkal ellátva, hogy könnyebb legyen a kivételük.
Itt szintén fakkokra osztva, de ebben az esetben már csak pálcákkal. Szerintem ezt saját magunk is elkészíthetjük: levágunk vékony farúdakat megfelelő nagyságúra, majd mindkét végére gumigyűrűt teszünk, hogy stabilabban álljanak.
Az előbbiekben bemutattam már egy pár fakkos elosztást. Na, ezt még egy azzal is megtoldották, hogy ki is lehet húzni.Szerintem ezt sem nagy ördöngösség elkészíteni. Ráadásul kevés helyet foglal.

 

Előző 4 kép forrása
Itt a legegyszerűbben megoldották a vágódeszka tárolását. Se függőleges, se vízszintes tároló, se fiók… Ja, bocsánat, itt a fiók a vágódeszka maga 🙂

 

IMG_9701
forrás
Itt szintén fióknak álcázták a vágódeszkát. Na, de a leleményes tulaj vágott rá egy lyukat, aláépített egy kihúzható szemetest, így a zöldséghámozás utáni héj és a főzéshez fel nem használt fás részek szabadon távozhatnak a kuka felé. Infantilis felnőttek akár “Maradj talpon!” vetélkedőt is játszhatnak. 🙂

forrás
Kérjük a kedves utasokat, foglaljanak helyet. Az ablak mellé Tálca apuka üljön, majd Vágódeszka anyuka, és végül két kis csemetéjük a Fedők. Vonatunk indul: Megy a gőzös, megy a gőzös…..

Cutting boards come with matching knives.
forrás
Ez egy roppant helytakarékos és higiénikus megoldás: nincs itt kérem kereszt-szennyeződés és abból adódó betegségek. Joseph Joseph angol dizájner úgy tervezte ezt a zseniális “szerkezetet”, hogy minden fajta nyersanyagnak legyen külön vágódeszkája és kése. A készlet négy polietilén vágódeszkát tartalmaz, és természetesen négy különböző színben. Mindegyiket még megspékelt egy ikonnal is, melyek megmutatják, hogy milyen lapot mihez kell használni: pirosat a nyers húshoz, fehéret a  főtt ételhez, kéket a halakhoz, és végül a zöldet a zöldségekhez és gyümölcsökhöz. A “forrás”-ra kattintva azt is megtudhatjuk, honnan lehet megrendelni 80$-ért.
 kitchen cutting boards
forrás
Szerintem ez az emberke olcsóbban megúszta a vágódeszka-készlet beszerzését, mint 80$. Ráadásul neki is négy darab van, bár nem mind különböző színű. De ha egy alkoholos filctoll segítségével még ikonokat is rajzolna rá, akkor az előbbi problémát is megoldaná. Ráadásul ez is helytakarékos megoldás: egyik oldalról a mikró, másikról egy könyvtámasz oldja meg, hogy egy helyben maradjanak. 
Rendszerezés a konyhai fiókokban II.

Megkérdezhetnénk, hogy mi minden fér bele egy fiókba? És a válasz: MINDEN! Ha megkérnénk David Copperfieldet, hogy most a repülőt ne csak úgy a semmibe, hanem mondjuk egy fiókba varázsolja be, akkor tutira sikerülne neki. De most jön a csavar: a kedves közönség nem a bűvész bácsit tapsolná meg, hanem a csodálatos, mindent elnyelő fiókot.
Most pedig lássunk pár példát a “fiók mint hangár” eseten kívül!

Kezdeném rögtön azzal, ami a legtöbb embernek a konyhai fiókról eszébe jut. Igen, az evőeszközök.
 

Pinned Image
forrás
Ha már evőeszközöket mutatok, akkor legalább legyen emeletes az elrendezésük. De tényleg, olyan kis laposak, van felettük egy csomó kihasználatlan hely!Pinned Image
forrás
Hohohooo! A tulaj lebukott. Annak a krumplitörőnek biztos vagyok benne, hogy nem ez a szabványos helye! 🙂
Aztán a következő ami eszünkbe juthat, “a mindent bele, aminek nincs sehol kijelölt helye” fiók:

forrás
Nem, ez nem egy sütési kellékeket árusító bolt fiókja, hanem Martha Stewarté. Kedves Martha néni, ha egyszer valamilyen csoda folytán az én oldalamra téved, akkor tessék nekem megmagyarázni, hogy miért kell kb. 20db olló, kb.100 db mérőkanál és pontosan 4db citrusprés egy konyhai fiókba?
forrás
Ez annyira mindenes, hogy még egy beépített konyhai mérleg is helyet kapott benne. Az, hogy miként funkcionál, már kérdéses. Kihúzom a fiókot, lemérem a lisztet, majd mögötte kikeverem a tésztát (persze fiók közben kihúzva). Szóval vagy nagyon-nagyon hosszú lábúnak kell lennem, vagy nagyon-nagyon hosszú felsőtestűnek. De az egyik tulajdonság a fiók használatához elengedhetetlen. 🙂 
Fűszertárolásra is kiválóak, főként ha van egy ilyen rendszerezőnk:

forrás

Amióta pedig megjelentek az ún. mélyfiókok, azóta a tányérokat is szuper bennük tárolni:
Pinned Image
forrás
Ez a kép kerülhetett volna az előző bejegyzésembe, hiszen saját magunk is készíthetünk ilyen festett mintás rendszerezőt.

Tányérok vertikális elrendezésben.
Tányérok horizontális elrendezésben. (Nekem is ilyen van!)

Tányérok vertikális és horizontális elrendezésben. 🙂

Természetesen a konyhai gépeket is bele tudjuk suvasztani egy méretes fiókba:

Aztán ott vannak a nyersanyagok, valamint egyéb inni- és ennivalók:
Számat kitátom. Most pedig nasik sorakozó, irány az ízlelőbimbóim felé: Egy, kettő, egy, kettő!

előző 6 kép forrása
Zöldségek praktikusan a mosogató alatt, hogy a szükséges mennyiséget kivéve, le tudjuk sikálni a főzés megkezdése előtt.  

Pinned Image
forrás
Ez most így nagyon jól néz ki, de használta már ezt valaki? Én néha még a hátsó gázlángon rotyogó ételt is nehezen tudom kavargatni, hát még ha egy ágy méretű fiók van kihúzva előttem. Bár ha ráfekszem… Hümm, ez nem is rossz. Na, főzött már valaki vízszintes helyzetben?! 🙂

Pinned Image
forrás
Ilyen nagylyukú tárolóval megoldható, hogy az üvegeink ne dülöngéljenek összevissza.

 Tepsik, edények tárolására is kitűnőek:

Pinned Image
forrás
Tepsik praktikusan. Nekem is kell ilyen! Nem kell az összeset kipakolnom, ha legalsóra van szükségem. Szépen, sorban egymás mögött. Mennyivel átláthatóbb!
Pinned Image
forrás

 Na jó, így is átlátható. Csak itt úgy mondanám: “Szépen, sorban egymás mellett. Mennyivel átláthatóbb!” 🙂


Pinned Image
forrás
Ezt inkább csak azért raktam a válogatásba, hogy lássátok, milyen kis cseles emberek is vannak. Ha esetleg odavetődnék egy ilyen konyhába, akkor amilyen szemfüles vagyok, rögtön kiszúrnám, hogy két fiók egy sarokban nem fér meg, mert úgy az egyiket a fogantyúk miatt nem lehet kihúzni. És miután ezt közölném a házigazdával, ő biztos nagyképűen odalibbenne, és megragadva a bútorgombot, feltárná előttem az ötszögletű fiókja titkát. 🙂

Amikor szemetest takar a fiók: 

forrásEz pedig a ráadás: konyharuhát is akaszthatunk fiókba:

Pinned Image
forrás
Hát igen, vannak olyan kiváltságosak, akiknek megadatik, hogy még a használatban lévő konyharuhájukat is fiókban tárolhatják. Én meg mágnessel tapasztom a hűtőnkhöz!

Rendszerezés a konyhai fiókokban I.

Miután én kipipáltam a három felső fiókom rendbetételét, örömömben megnéztem, hogy kinek milyen módon sikerült még ezt elérnie a saját tulajdonánál. Végül annyi példát találtam, hogy megint folytatásban közlöm majd. Most az első részt az újrahasznosítás és a csináld magad mozgalom jegyében ismertetem. Persze a kettő többségében fedi is egymást. 🙂2010-07-15-FlourDrawer2.jpg
forrás

Kérdezhetnénk, hogy ebben meg mi az újrahasznosítás? Hát a fiók :). Nem kell külön edény, tároló; egyenesen bele a fiókba! Lehetőleg üveglap legyen az elején, így még ki sem kell húzni, ha vásárlási listát írunk. Csak egy pillantást vetünk rá, és megállapítjuk, még egy évig nem kell venni lisztet!

Pinned Image
forrás
Szerintem akinek mély fiókja van, annak hihetetlenül praktikus megoldás lehet, ha perforált falemezt tesz a polc aljába, majd a lyukakat megfelelő távolságban fa hengerekkel tömi be. Ezzel megakadályozza, hogy a tányérok egymásnak koccanjanak.
Pinned Image
forrás
Itt van minden! Plusz egy szint a konzerveknek, műanyag tárolók a nasiknak, és egy pár üveg lekvár is. Ebből látszik, hogy ügyes tárolással elfér egy kisebb közért a fiókunkban :).

Pinned Image
forrás
A gyerekek étkészletét mi másban rendszerezhetnénk mint színes tárolókban.
forrás
Ez KarlaLina, a http://mokkamekka.blogspot.com/ írójának a konyhai fiókja. Miután számára is fontos a környezetvédelem, ezért öko mosószert használ, és még annak flakonjait is újrahasznosítja.

2011-05-11-MagazineFiles1.jpg
forrás
Ha magazinjaink számára találtunk egy esztétikusabb tárolót, mint ez a “gyönyörű” műanyag példány, akkor tárolhatunk benne a későbbiek folyamán fűszernövényeket is. A főzés során csak előkapjuk a fiókból, és ott álldogálhat a gáztűzhely mellett, amíg meg nem fő a fűszeres ebéd.Pinned Image
forrás
 Az előbbi  fűszertárolási megoldásnál ez egy kicsit helyigényesebb, de jobban áttekinthető. Praktikusan táblafestékkel lekezelték a tetejét, így ha megunjuk az adott fűszert, csak letöröljük, és ráírjuk krétával az új kedvencünk nevét.
 

forrás

Ez az egyik kedvenc blogíróm Kiscsetresz fiókja, aki szereti is azokat rendszerezve és kihasználva. Befőttes üvegbe rakva minden nyersanyag szépen, rendesen. Sehol semmi kihasználatlan hely!

1011_divider01_rect540
forrás
Itt régi kosarakat, fadobozokat hasznosítottak újra. Tény, hogy sokkal szebbek mint a műanyag dobozaim, de hát azokkal is kell kezdeni valamit.
 

Pinned Image
forrás

Falapok lemérve, beragasztva. Pont akkorára, amekkora helyre szüksége van az adott konyhai eszközöknek.

2010_06_29-knifedrawer01_rect540
forrás
Nem kell kérem faltól falig falapokat rakni! Elég, ha csak akkora, hogy ne keveredjenek a különböző főzési folyamatokhoz valók. Arra, hogy még miket lehet kihozni ezekből a falapokból, a forrás gombra kattintva kaphattok még némi inspirációt.

 

Pinned Image
forrás
 Ha az elválasztók esetén is az újrahasznosításra szeretnénk törekedni, akkor ragadjunk meg egy pár vonalzót, és nosza rajta! Ha pedig egyszer egy olyan kíváncsi vendég érkezik hozzánk, akit a kanalunk pontos mérete érdekel, akkor tutira nem leszünk gondban az érték megadásával.

 

Pinned Image
forrás

Ha függőlegesen a legnagyobb merőkanalunk nem fér el, akkor egy átlós megoldással még mindig próbálkozhatunk.
forrás
 Én úgy gondolám, hogy itt a függőmappa tartókat bevonták a konyhai feladatokba. Nékem tetszik!

A szociálisan érzékeny konyhai fiókjaim bemutatása

Amikor kétcopfos kislány voltam, és távoli jövőmről ábrándoztam, akkor úgy képzeltem, hogy leendő konyhámban sok pici, közepes és nagy fiók lesz. Mikor pedig beköltöztünk szép, új lakásunkba, álmom meg is valósult. És én kérem szeretem is őket nagyon, mert sok minden elfér bennük, és legfőképp, mert szociálisan érzékenyek. Igen, jól olvastátok, azok az édes, drága fiókok felkarolnak minden elesettet, nem kérdezik, hogy honnan jött, hová tart; befogadják; etetik, itatják; sebeiket ellátják; nem nézik, hogy gazdag vagy szegény-e, mit csinált korábban, hová tart az életben. Fiókjaim kitárják karjukat, és magukra ölelik a fél világot!

Itt vannak a kis szociális munkásaim!

Igazából a három kicsi a legnagyobb mértékben szociális érzékenységgel megáldott, majd a legalsó követi őket, és végül a két középső zárja a sort. (A mostani bejegyzésben a felső sorra koncentrálunk.) Csak hogy érezzétek mire is gondolok:
A partedlis fiókban találtam 8db műanyag kanalat, és még egy üveg bébiételt is.
Az evőeszközös fiókból ugyebár először kiköltöztek az evőeszközök, majd a konyhakések. Maradtak a többséget képviselő dugók, akik miután a borosüvegüktől fájdalmas búcsút vettek, itt találtak menedéket.
A mindenes fiók tartalmát érdemes jobban szemügyre venni:  

Rögtön két újabb konyhakésre bukkantam, akik valószínűleg a többiekkel ellentétben már korábban megunták a villák állandó döfködését (utalás a A késeim fellázadtak bejegyzésre), és itt kértek szállást.

A harci sérülteket jobbra az alsó sorban egy műanyag villa, egy elferdült hústű és egy rozsda által megkostólt fémdarab (Ő szerint egy konzervnyitó darabja) képviseli. Ápolásukat az itteni nővérkék elkezdték, de…. (nagyon szomorú a vége.)
Aztán vannak a titokzatos idegenek, például a legalsó sorban középen látható mustársárga színben pompázó valami/valaki, illetve legfelül középen az a szürke gumigyűrű. Most biztos azt mondanátok, hogy az egy kávéfőző tartozéka, de nekünk olyan háztartási készülékünk nincs. Tehát ez kilőve!
A legnagyobb örömömre találtam egy késélezőt is. A férjem szerint már évek óta megvan. Na persze, hiszi a piszi! Ő is jött valahonnan, de hogy nem én általam, az tuti biztos.
A boros kellékeket biztos vonzották a szomszédban tartózkodó dugók, mert Dunát lehetne belőlük rekeszteni, annyi összegyűlt ezen a kis helyen.
Aztán találtam egy nagyon fontos okiratot (hámozókés használatának leírása) rögtön két példányban. Ha esetleg az egyik eltűnne, még mindig legyen egy, amit kézhez tudok venni, ha krumplihámozásra kerül a sor 🙂 Ja, és rábukkantam egy leírásra a hústű bonyolult használatáról is. Akinek szüksége lenne rá, szívesen postázom :).
Ráakadtam egy ősi fogvájó készletre, melynek darabjait valószínűleg egy unatkozó ősember farigcsálhatta ki két gyűjtögetés és vadászat között.
Most pedig következzenek azok, akiktől ennek a drága, szerető, gondoskodó fióknak fájdalmas búcsút kellett venni: húsvágó ollót átköltöztettem a szomszédos fiókba; a még originál csomagolású fagylaltos kanalak az evőeszközök felé vették az irányt, és a nagyon ritkán használatos mélyhűtős zacskók a kamrában kaptak helyet; a szomorú véget ért harci sérültektől pedig fájdalmas búcsút vettünk.
És most lássuk, mi lett a maradékkal:

Itt pedig a másik két fiók rendszerezés után:

Műanyag ételtárolós edény segít az
előkék megregulázásában
Bár az evőeszközök már nem itt vannak,
a tartójuktól még nem váltam meg.

A borosdugók mielőtt még borba fojtanák bánatukat, hogy nincs többé rájuk szükség, kitaláltam nekik is egy feladatot: CÍMKÉK lettek.

  

Azt hiszem, gombát vettem

ezekben az edényekben.

Felül levágtam a kiálló részt.
A dugókat hosszanti irányban bevágtam.

Végül ráhúztam a feliratozott dugókat a dobozokra.
Ugyanígy tettem a többi tárolóval is.

A fiókjaimnak pedig megmondtam, hogy ezentúl az elesetteket, vagy a bebocsátásra várókat küldjék nyugodtan hozzám, majd én keresek számukra helyet.

Rendszerezés: maximális helykihasználás a konyhában II.

A múlt héten elkezdett konyhai körutazásunk, a “hol van még szabad helyünk?” szellemében folytatódik. A kalandozáshoz kérem a kedves vendégeket, hogy a szokásos hátizsákba csomagolt elemózsián kívül hozzanak magukkal egy darab széket. Most pedig fogják meg azt az ülőalkalmatosságot, és helyezzék a konyha közepére, majd foglaljanak rajta helyet.
Az öveket kérjük becsatolni, járatunk hamarosan indul…..

Szóval itt ülök a konyhám közepén, a fejemet elfordítom balra. Jeges fuvallat csap meg. Igen, a hűtőszekrény mellett ülök. Cirka 2 méter magas, de felette még elférhetne egy pár polc újabb rakodófelület gyanánt. Mondjuk nézhetne ki így is (aztán felébredek, hogy bilibe lóg a kezem:)):


Custom Shelving
forrásA hűtőnk mellett van a kamraajtó. Ki gondolná, hogy mennyi kihasználatlan helyet tartogat számunkra:

Hanging door organizer
forrásVelem szemben a konyhaszekrény. Na, az maximálisan le van terhelve. Még a tetején is kosarak sorakoznak. Bár így belegondolva azt a lábazatot legszívesebben lefeszegetném. Elférnének mögötte a tepsik, műanyag dobozok… Most komolyan mondom, hogy mindjárt megüt a guta. Be tudnám oda tuszkolni a konyhai cuccaim felét. Mondjuk így:


How to Build Under-Cabinet Drawers & Increase Kitchen Storage
forrásMost elforgatom a fejem jobbra. Ott az ablak, és előtte a mosogató. Szerintem ezekkel a területekkel nem lehet mit kezdeni. Szerintem… A képek tanúsága szerint viszont lehet:
 

forrásOver-the-Door Storage
forrás


Mögöttem a fal. Arról már írtam a múltkor, hogy mennyi falra erősíthető dologgal (polcok, sínek, kampók, stb.) be lehet őket vonni a konyhai munkálatokba. Mondom a falra! Na, valaki félreértette, és “falba” lett belőle :))

forrás

Az utazás végéhez közeledünk. Előveszem a hátiputimból a szalámis szendvicset. Miközben nyamnyogok rajta, elkezdem a plafont bámulni. Hopsz, a plafon. Erre nem is gondoltam:

Stainless steel pot rack
forrásforrásRepurposed Pot Rack
forrásKöszönjük, hogy velünk tartottak, remélem legközelebb is a mi utazási társaságunkat választják!
Viszontlátásra!

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!