Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Vízkereszt, avagy a karácsonyfabontás hivatalos dátuma

Igazán nem szeretnék senkit sem siettetni, hogy váljon meg gyönyörűen feldíszített fájától, de lassan közeledik január 6-a. Azaz a hivatalos dátuma eme tevékenységnek, hogy aztán a farsangi időszak alatt legyen hely még a falak arrébb tolására is. De a mi családunk ebben a tekintetben általában felrúgja a szabályt, és a fa marad. Még sokáig. Nagyon sokáig. Mert egyszerűen nem tudok szemet hunyni a felett, hogy a Természet és a Jégkirálynő közös koprodukciójaként végre létrejött az az idilli környezetet, amelyben a karácsonyfánk pompája még inkább érvényesül. 🙂
De addig is mutatok egy pár ötletet a díszek elcsomagolására. Hogy épségben túléljék azt a közel egy évet, amíg várakoznak a dobozokban.
Store karácsonyi díszek eredeti dobozok
forrás
A díszeket csomagolhatjuk akár cipős dobozokba is, zsebkendőkkel elválasztva.
gt04janmsl_ornamentstorage02.jpg
Ezt az ötletet Martha néninél találtam. Akár a szilveszteri buliból ránk maradt műanyag poharakból is kivitelezhetjük. Mindössze hullámpapírra van még hozzá szükségünk. Erre ragasztópisztollyal felerősítjük a poharakat, és már pakolhatjuk is el az apróbb díszeket!
Ehhez csak annyit, hogy a tojástartók felhasználása örök.
Ha a négercsók elfogyott….
A kényesebb díszeket filccel válasszuk el egymástól.
A 24-ei idegbaj előidézőjének egyik fő okozója lehet az összegubancolódott izzósor.
Ha egy sima kartonlapra tekerjük fel előző évben, akkor nagy valószínűséggel megúszhatjuk a sírógörcsöt.
Nem feltétlenül van szükségünk műanyag rudakra, hogy ezt a mutatványt elérhessük. Elég hozzá  papírguriga is, melyre feltekerjük az izzósort.
Hihetetlen, de Martha néni még a gyertyák tökéletes elcsomagolásáról sem feledkezik meg. Mindössze papírgurigára és papírtörlőre van hozzá szükségünk, hogy legközelebb karcmentes gyertyáink fényében tündökölhessünk.
Bocsánatot kérek minden kedves olvasótól, hogy csak a végére biggyesztem ide, de annál őszintébben írom, hogy még annál is boldogabb új évet kívánok, mint amilyen az előző volt, telis-tele álmokkal, célokkal, és azok elérésével, no és az alkotás örömével! 
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!