Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Újrahasznosított tárgyak a kamránkban

Nem, a kamránk még mindig nincs olyan állapotban, hogy mutassak róla bárminemű és méretű fotográfiát. Maradjunk annyiban, hogy alakul. Ehhez pedig hozzájárul ama tény, hogy tárolók kialakításával segítek helyzetén. Természetesen olyanokkal, melyek többségében a kukában végeznék. 🙂

A képek tanulmányozása előtt újra felhívnám a figyelmet, hogy kamránk polcrendszere nem csupán az élelmiszereknek, hanem hobbis kellékeimnek és Ő szerszámainak is helyet ad. (meg még sok más dolognak)

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERASzereztem több flakont is az ismerősöktől, majd bejelöltem rajtuk filctollal, hogy hol szándékozom levágni. Aztán nekiestem a vastagabb részeknek (általában a szögleteknél van) fűrésszel, a vékonyabbaknak pedig ollóval. A végén kicsit megcsiszoltam a cakkosabb részeket.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAVégül elhelyeztem bennük/rajtuk a tárgyakat. A képen természetesen nem csak az átalakított flakonok szerepelnek, hanem sérült lábasok, melyekben az aszalt gyümölcsöket és magvakat tároljuk, egy szintén lyukas őzgerincforma, mely a maszkolószalagoknak és ragasztószalagoknak ad helyet, valamint egy papírtörlő tároló, melyre a dekortapaszokat húztam rá.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAAzért lássuk elölről is! 🙂

Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

Szerszámok rendszerezése

Az előző bejegyzésben már részleteztem kamránk kinézetét. A zombi apokalipszis-szerű állapothoz némileg hozzájárul ama tény, hogy e helyiség több funkciót próbál lát el.  Mert ugyebár itt kapnak helyet a sorsukra várakozó élelmiszerek. Hozzájuk csatlakoznak táblaképeim készítéséhez szükséges alapanyagaim, valamint dobozok halmaza, melyek ki tudja, hogy mit rejtenek. És szerszámaink.

Itt pedig álljunk meg egy szóra. Mert a szárszámok rendszerezéséhez következik néhány szuper tipp. (A képek forrás a fotókra kattintva elérhető.)

garage organization - pegboard wall - panels about $16 each at lowe's for 4x8 foot. Ilyen lenne az ideális helyzet, ha lenne egy óriási perforált lemezzel borított falunk, melyet fabrikáláshoz szükséges kellékeinkkel vonhatnánk be.

 

Fanniék is zseniális módon megoldották a szerszámok tárolását. Kiszuperált festékes vödröktől kezdve a kilyuggatott polcon keresztül  az ikeás késtartóig minden jól megszerkesztett. A kedvencem a kalapácstartó.  🙂  (Tudom, az csak a véletlen műve! :))

For the work bench in GarageValaki még a ragasztószalagok tárolására is gondol.

 

Screw Organizing!A polc aljára felfúrjuk a kupakot, és ha az adott méretű csavarra van szükségünk, akkor már vihetjük is dobozostól a szerelés helyszínére.

Cut PVC into short pieces and mount  on pegboard I have seen wider versions of this for a coatrack. That way you could put your phone, keys and wallet in the tube and hang your coat over it.PVC csöveket többféle módon lehet hasznosítani. Például így, …

Tool Station - need to place tools at an angle so will stay in --- what about other tools … vagy így,

Organizing with PVC pipe

… vagy átlyukasztott formában csavarhúzók tárolására.

A felcímkézett konzervdobozok is remek szerszámtartók lehetnek.

 

@ Dustin Larson...Store tools in the garage -- glue a 1 and 1/2" piece of rigid foam insulation to a piece of plywood (use foam compatible adhesive).  Punch in holes at a slight angle.... I would cover the foam with fabric or something Vastagabb hungarocell tábla is jó szolgálatot tehet ezen a téren.

 

A körfűrészlapokat pedig mi másban is tárolhatnánk, mint félbevágott műanyag tányérokban.

Tool SlidesMost pedig következzék pár lenyűgöző tipp helyszűke esetére. Mert ebben  az esetben is lehet rendszert vinni a szerszámaink életébe. Például úgy, hogy nem falon kapnak helyet, hanem kihúzható formában az asztal alatt, ….

… vagy a polc alatt muffin sütőben, …

Flip-through tool storage…vagy egy “könyvben”.

Ui.: Teljesen felvillanyoztak ezek az ötletek! Alakul a kamránk! 🙂

Kamrák rendszerezése

Egyetemi éveim alatt barátnőimmel Negatívnak neveztük albérletes kamránkat. És bár azóta családom lett és saját otthonom, de a helyzet mit sem változott.  A kamra nálunk a fekete lyuk, mely mindent elnyel, zombi apokalipszisek színtere, ahol Káosz király uralkodik. Minden befér, de semmi sem jön ki. Reflexeim sportversenyzőket megszégyenítővé fejlődtek: hol egy fejem felé zuhanó lisztes zacskót, hol egy kalapácsot kapok el.  Senki és semmi nincs biztonságban odabenn.

Pár napja aztán felvettem a harcot Káosszal, a zombikkal és a fekete lyukkal. De ez egy hosszú és fájdalmas folyamat lesz. Pihentetőképp egy pár kép, melyekről kiderül, hogy van remény. 🙂

 

IMG_7971.jpg

Rögtön egy kiváló példával kezdenék, hogy igenis van kiút a káoszból. Nem Art Decor oldalon Panyi Zsuzsi üvegtervező megmutatja a mikéntjét.

(Köszönöm Andreának (Lakjunk jól!), hogy felhívta a cikkre a figyelmemet!)

for more funny videos visit..............forrás

Ez az egyik kedvenc képem. És azt hiszem, hogy ez az a szint, melyet soha nem fogok elérni. Mert csodás az a tapétás háttér, de….

Do you have pantry envy! ‪#‎kitchen‬ ‪#‎DIY‬ ‪#‎organize‬ ‪#‎pantry‬ ‪#‎dreamhome‬ ‪#‎realestate‬

forrás

A kihúzható tárolókkal sokkal áttekinthetőbbé válik a kamra tartalma.

Lazy Susan pantry corner - my pantry is exactly this shape, I am doing this.

forrás

Ha másnak is gondja van a sarkok kihasználásával, akkor itt egy remek tipp.

Itt pedig egy ötlet a konzervek tárolására.

Jaj, de gyönyörűséges itt minden. Esküszöm, ha a lakásunk minden sarka és szeglete rendben lesz, akkor a kamránkat ebbe az irányba terelem majd tovább. 🙂

10 Tips for an Organized Pantry | EverydayEnchanting.com - Like the wire baskets, glass jars and ideas to remove staples from their boxes

Egy újabb példa arra, amikor a hagymától kezdve a szakácskönyveken át a dvd lejátszóig 🙂 mindennek lehet helyet találni.  Van egy olyan érzésem, hogy nálunk a lisztek és mákok folyamatos háborúja lenne adásban. 🙂

Use drawer organizers to store spices

Zárásként pedig egy kép arra az esetre, amikor azt gondolnánk, hogy nincs több hely a kamránkban. 🙂

Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!