Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

SK ajándékok tiniknek

Az előző bejegyzésben a kisebb gyerkőcök számára mutattam pár ötletet (itt olvasható) ajándékok készítésére.  Most pedig jöjjön a kicsit nagyobb korosztály. Bevallom, sokkal nehezebb dolgom volt mint korábban. Mert a tinik azért egy csöppet finnyásak tudnak lenni ezen a téren (is). Épp ezért megpróbáltam egyszerűbben elkészíthető ötleteket összegyűjteni, hogy negatív kritika esetén ne dörgöljük az illetékes orra alá: “Pedig heteken keresztül dolgoztam az ajándékodon!” 🙂
(Zárójelben megjegyezném: én az összeset elfogadnám.)
(Újabb zárójelben: igaz, már nem vagyok tini. 🙂
 klipsz 015.jpg
Rögtön egy egyszerűen megvalósítható ötlettel kezdenék a Vintage Bazaartól.
A divat gyors változásának megfelelően tudja módosítani az ajándékozott a topánkája ékét. 🙂
PICT0007
Ezt az emlékeztető táblát még tavaly karácsonyra készítettem az unokahúgom számára. A mi esetünkben bevált. 🙂 Az elkészítése ezen a linken olvasható.
bookend1
Ki találja ki, hogy ez mi volt korábban? (Igen, egy műanyag állatka.) Szerintem nagyon jól mutat, és elkészítése (Natalme oldalon) is pofonegyszerű. A könyvek pedig végre nem dőlnek el.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Az utóbbi évek nagy slágere a saját gyártású trófea. Ez az unikornis papírmaséból készült, és meglehetősen egyszerű a kivitelezése (saját tapasztalatból mondom). Pontos, magyar nyelvű leírás ezen a linken található.
rsz_nyaklanc_kozelrol
Lányok esetén egy vagány ékszerrel talán nem nyúlhatunk túlságosan mellé. Itt egy remek ötlet Katától.
 
És ha már az ékszereknél tartunk, akkor jöjjön egy szuper karkötő anyacsavarokból. Leírása itt található.
_MG_7508_mk
Egy újabb zseniális ötlet ruházatunk kiegészítésére. Nyaklánc pólókból. Képes leírás pontról pontra a Masni és dekoráció oldalon található.
 tablet_tok_hazilag_tech2
A tablet tok kivitelezésénél még varrótudásra sincs szükségünk. Takács Nóra pedig megmutatja videón az elkészítésének mikéntjét.
 star-trek-spock-iphone-case
Ha pedig a modern kor vívmányainál tartunk, akkor itt egy humoros ötlet saját készítésű mobiltokra.
al-final
A végére tartogattam az egyik nagy kedvencemet. Az UFO, aki fényével épp bekebelez egy tehenet. 🙂 Bár a leírása angol nyelvű, de az ábrák segítségével könnyen értelmezhető. (Itt olvasható.)

 

Ajándékok készítése a kisebb gyerkőcök számára

Emlékeim szerint én már gyermekként is jobban örültem a saját készítésű ajándékoknak mint a gyári társainak. Persze az időtől is függ, hogy Jézuska a boltban szerzi be a meglepetést vagy saját maga barkácsolja. Itt most olyan ötleteket gyűjtöttem össze, melyek könnyen elkészíthetőek, ugyanakkor látványosak. Főként egy kisgyermek számára. 🙂
 Autópálya a hímnemű gyerkőcöknek. Ha akarja a nőnemű is kaphat. Kitartásunktól és kartonpapír mennyiségünktől függ, hogy az út hossza a szomszéd házig vezet-e, vagy csak a kanapéig. 🙂
papirvar
Ha már autópálya, akkor látványnak mellé egy vár is dukálna. A pontos leírás Időtetrisz oldalán található.
 8210f7d69132c389d2dfd1e8b59c726f
Bocsánat, de leragadtam ennél az autópályás koncepciónál. Vezetés nem megy zene nélkül. 🙂
A hangszerek elkészítésének angol nyelvű leírása itt található.
 F4MGP8XGTXK8ILP.LARGE
Vagányabb gyerkőcök szobájában jól mutathat egy papírtányérokból megalkotott csontváz.
Leírása ezen a linken.
 a0d93d751d1b03004d682580c9c47a1b
A totyogók leginkább vagy a plüssök címkéit vagy a zárak birizgálását részesítik előnyben.
Ennél a darabnál az utóbbira helyezték a hangsúlyt a szülők. Elkészítése pofonegyszerű: egy falap és egy rakat zár, kapcsoló, görgő, stb. szükséges csak hozzá. Elkészítése itt olvasható.
 7db02ca72ed1b2d05fe417a8630d8e51
A karácsonyi ajándékok gyakori darabja a babaház, melyet akár saját magunk is elkészíthetünk.
 d3ae35981c006c51445188d7736f48df
Egy ötlet arra, ha nem a gyerkőcök babáinak, hanem a sajátjainknak szeretnék házat építeni. Ebben az ötletben az a legnagyszerűbb, hogy várakozás esetén nem foglal helyet. Csak lapra hajtjuk. Természetesen igény esetén festhető is a karton. Szuper képes leírás található ezen az oldalon.
 IMG_4708
Berg Judit: Micsoda idő! mese kedvelői biztos ugrálnának örömükben, ha ezt lelnék a karácsonyfa alatt. A Kifli és levendula blogon az elkészítése is megtalálható.
 játékjó3
A kevésbé gyakorlott varrók is nekiállhatnak ezeknek az édes figuráknak az elkészítéséhez.
Lauránál szabásmintát is találhatunk hozzá.
 PC240871
Itt pedig egy remek ötlet egy egyszerűen elkészíthető barkácspadra. Az Otthon édes öko otthon oldalon található a leírása.
 DIY karácsonyi ajándék ötletek
Természetesen a babakonyhát sem hagyhattam ki. Íme  egy egyszerű, de látványos darab Katától.  Ehhez tényleg csak minimális barkácstudás és egy szék szükséges.

Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

Hobbiszoba

Korábban már említettem kamrák állapotát (itt olvasható). Igen, rendkívül súlyos esetről van szó.  Helyzetét még inkább nehezíti ama tény, hogy nem pusztán élelmiszerek, hanem szerszámok és hobbis kellékek tárolására is szolgál.

Lássunk hát pár egyszerű tippet az utóbbiak elhelyezésére (a képek forrása a fotókra kattintva elérhetőek).

Organized craft space...

Elsőként egy szinte minden kézműves technikához értő emberke hobbis kuckójába tekinthetünk be. A textilek nadrágtartóra csippentve, a fonalak polcra halmozva, a fiókokban pedig színek szerint válogatva a festékek.  A gazdájuk még a részleg szépítéséről sem feledkezett meg.

Five-Tier Storage Organizer - hangs easily with Velcro strap - roomy bins with mesh sides so you can see through. 12" x 59"

Ha nincs ekkora helyünk mindezek raktározására, akkor megoldhatjuk ikeás játéktárolóban is, melyet akár a plafonról is lelógathatunk….

Coffee Canisters to Store Yarn

 …vagy falra rögzített kiürült konzervdobozokban.  Ez akár modern képzőművészeti alkotásnak is beillene otthonunkba.

 

DIY: Towel bars and dowels for small craft bottle storage - brilliant!

 A festékek kevesebb helyet foglalnak, ha az ajtóra vannak rögzítve. Ehhez mindössze egy keskeny perem és Bygel sínek szükségesek.

craft studio dreaming.

 Az apróbb dolgok tárolására kiválóan alkalmasak a befőttes üvegek. Ha pedig a tetejüket felfúrjuk a polc aljára, akkor szinte még helyet sem foglalnak.

craft room organizing

Az előbbihez hasonló megoldás a vödrös fali tároló.

 

Craft Organization 10

 Szalaggyűjtők figyelmébe. 🙂

Mert lehetnek a szalagok műanyag kosárban….

great craft and sewing organizing ideas

… vagy nadrágtartó vállfán, ….

Craft Room Organization | Craft+Room+Organization-023.jpg

… vagy rúdon,…

Custom crafting suitcase suitcase storage crafts organize organization organizer organizing organization ideas being organized organization images storage ideas organization idea pictures crafting

 … és akár bőröndben is.

Fabric Storage

Az anyagok nem gyűrődnek össze és jobban áttekinthetőek, ha nadrágtartón tároljuk őket, vagy…

A handy way to organize fabric beautifully

….egy használaton kívüli irattartó szekrényben.

8 Tips for Organizing Craft Supplies - Finding Home

 A lényeg, hogy mindennek tudjuk a helyét. Ezen a dolgon pedig a címkék sokat segíthetnek.

Make a Store Wrapping Paper From Chair

Ha pedig úgy gondoljuk, hogy sehol sincs helyünk, akkor fordítsunk fel egy széket, vagy…

Organized craft areas....jealous!

… készítsünk a függönyből tárolót. 🙂

Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

Szerszámok rendszerezése

Az előző bejegyzésben már részleteztem kamránk kinézetét. A zombi apokalipszis-szerű állapothoz némileg hozzájárul ama tény, hogy e helyiség több funkciót próbál lát el.  Mert ugyebár itt kapnak helyet a sorsukra várakozó élelmiszerek. Hozzájuk csatlakoznak táblaképeim készítéséhez szükséges alapanyagaim, valamint dobozok halmaza, melyek ki tudja, hogy mit rejtenek. És szerszámaink.

Itt pedig álljunk meg egy szóra. Mert a szárszámok rendszerezéséhez következik néhány szuper tipp. (A képek forrás a fotókra kattintva elérhető.)

garage organization - pegboard wall - panels about $16 each at lowe's for 4x8 foot. Ilyen lenne az ideális helyzet, ha lenne egy óriási perforált lemezzel borított falunk, melyet fabrikáláshoz szükséges kellékeinkkel vonhatnánk be.

 

Fanniék is zseniális módon megoldották a szerszámok tárolását. Kiszuperált festékes vödröktől kezdve a kilyuggatott polcon keresztül  az ikeás késtartóig minden jól megszerkesztett. A kedvencem a kalapácstartó.  🙂  (Tudom, az csak a véletlen műve! :))

For the work bench in GarageValaki még a ragasztószalagok tárolására is gondol.

 

Screw Organizing!A polc aljára felfúrjuk a kupakot, és ha az adott méretű csavarra van szükségünk, akkor már vihetjük is dobozostól a szerelés helyszínére.

Cut PVC into short pieces and mount  on pegboard I have seen wider versions of this for a coatrack. That way you could put your phone, keys and wallet in the tube and hang your coat over it.PVC csöveket többféle módon lehet hasznosítani. Például így, …

Tool Station - need to place tools at an angle so will stay in --- what about other tools … vagy így,

Organizing with PVC pipe

… vagy átlyukasztott formában csavarhúzók tárolására.

A felcímkézett konzervdobozok is remek szerszámtartók lehetnek.

 

@ Dustin Larson...Store tools in the garage -- glue a 1 and 1/2" piece of rigid foam insulation to a piece of plywood (use foam compatible adhesive).  Punch in holes at a slight angle.... I would cover the foam with fabric or something Vastagabb hungarocell tábla is jó szolgálatot tehet ezen a téren.

 

A körfűrészlapokat pedig mi másban is tárolhatnánk, mint félbevágott műanyag tányérokban.

Tool SlidesMost pedig következzék pár lenyűgöző tipp helyszűke esetére. Mert ebben  az esetben is lehet rendszert vinni a szerszámaink életébe. Például úgy, hogy nem falon kapnak helyet, hanem kihúzható formában az asztal alatt, ….

… vagy a polc alatt muffin sütőben, …

Flip-through tool storage…vagy egy “könyvben”.

Ui.: Teljesen felvillanyoztak ezek az ötletek! Alakul a kamránk! 🙂

Kamrák rendszerezése

Egyetemi éveim alatt barátnőimmel Negatívnak neveztük albérletes kamránkat. És bár azóta családom lett és saját otthonom, de a helyzet mit sem változott.  A kamra nálunk a fekete lyuk, mely mindent elnyel, zombi apokalipszisek színtere, ahol Káosz király uralkodik. Minden befér, de semmi sem jön ki. Reflexeim sportversenyzőket megszégyenítővé fejlődtek: hol egy fejem felé zuhanó lisztes zacskót, hol egy kalapácsot kapok el.  Senki és semmi nincs biztonságban odabenn.

Pár napja aztán felvettem a harcot Káosszal, a zombikkal és a fekete lyukkal. De ez egy hosszú és fájdalmas folyamat lesz. Pihentetőképp egy pár kép, melyekről kiderül, hogy van remény. 🙂

 

IMG_7971.jpg

Rögtön egy kiváló példával kezdenék, hogy igenis van kiút a káoszból. Nem Art Decor oldalon Panyi Zsuzsi üvegtervező megmutatja a mikéntjét.

(Köszönöm Andreának (Lakjunk jól!), hogy felhívta a cikkre a figyelmemet!)

for more funny videos visit..............forrás

Ez az egyik kedvenc képem. És azt hiszem, hogy ez az a szint, melyet soha nem fogok elérni. Mert csodás az a tapétás háttér, de….

Do you have pantry envy! ‪#‎kitchen‬ ‪#‎DIY‬ ‪#‎organize‬ ‪#‎pantry‬ ‪#‎dreamhome‬ ‪#‎realestate‬

forrás

A kihúzható tárolókkal sokkal áttekinthetőbbé válik a kamra tartalma.

Lazy Susan pantry corner - my pantry is exactly this shape, I am doing this.

forrás

Ha másnak is gondja van a sarkok kihasználásával, akkor itt egy remek tipp.

Itt pedig egy ötlet a konzervek tárolására.

Jaj, de gyönyörűséges itt minden. Esküszöm, ha a lakásunk minden sarka és szeglete rendben lesz, akkor a kamránkat ebbe az irányba terelem majd tovább. 🙂

10 Tips for an Organized Pantry | EverydayEnchanting.com - Like the wire baskets, glass jars and ideas to remove staples from their boxes

Egy újabb példa arra, amikor a hagymától kezdve a szakácskönyveken át a dvd lejátszóig 🙂 mindennek lehet helyet találni.  Van egy olyan érzésem, hogy nálunk a lisztek és mákok folyamatos háborúja lenne adásban. 🙂

Use drawer organizers to store spices

Zárásként pedig egy kép arra az esetre, amikor azt gondolnánk, hogy nincs több hely a kamránkban. 🙂

Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

Gyerekszobai lámpák körképe

Az az igazság, hogy épp lámpát gyártok a gyerkőcök szobájába. Napok óta. Hivatalosan: hetek óta. Mert előbb jött A terv, de aztán lekörözte B terv, mely elkészítése dugába dőlt kezemnek nem engedelmeskedő mogyorófavesszők miatt. Aztán ismét A terv felé vettem volna az irányt, de felbukkant C. Csak épp annyi időre, hogy agyam kreatív kapuján bekopogtasson, és már adta is át a kilincset D-nek. D egész éjszaka nem hagyott aludni, és reggelre már bizton tudtam, hogy ő az igazi. Épp kávémat iszogatva rá gondoltam, tervezgettem közös jövőnket, mikor lelki szemeim megpillantották F-et valahol lenn, a szürke állományom rengetegében. Hófehér paripán érkezett, arcán széles mosollyal… Lehet, hogy inkább ő az igazi? Meglátjuk… … de addig is nézzük azokat, akiknek már sikerült választaniuk és megvalósítaniuk lámpa-terveiket.

Jelenleg felhők borítják az eget odakinn, de Fanniéknál odabenn is. Őszintén szólva, ha felettem is ilyen felleg takarná el a napsugarakat, akár még táncolnék is örömömben. 🙂
Aki szintén szeretne ilyen bájos és vidám felhőcskét a szobájába, akkor ezen a linken leírást is talál az elkészítéséről.
Fannival néha egy rugóra jár az agyunk. Míg ő a Montessori játékukból lámpatestet készített, addig én később ágylábat. 
Már csak reménykedni tudok benne, hogy Maria Montessori is meg lenne elégedve a végeredményünkkel. 🙂
Ha erre a lámpára ránézek, máris jobb kedvem lesz. Mert először is vidám sárga színben pompázik, másrészt a Brémai muzsikusok című mese jut róla eszembe. Remek párosítás, remek alkotó (Szentgyörgyi Kata)!
Itt pedig egy zseniális példát láthatunk arra, hogy egy szakadt lámpaburából miként lehet divatos világítóeszközt készíteni.
És ha már a rizslámpáknál tartunk…
Judit kisebb állatok szállíttatására alkalmas léghajót készített belőle. 🙂
Ki ne ismerné a Kifli és levendula blog íróját? Nála minden apróbb, kacatnak vélt tárgy átalakul. Mint jelen esetben a legók lámpává
Noémi Kedvenc otthona által betekintést nyerhetünk egy magazin és a saját hajléka kulisszái mögé. Szerintem tök izgi! 🙂
Ezt a lámpát például a gyerekszobájukba készítette.
vintage lámpa kalitkából
Ez a világítóeszköz nem kimondottan az aprónép birodalmába készült.
De miért ne lehetne egy királylány vagy egy leendő ornitológus szobájában akár? Vagy egy emberkénél, aki 0-99 év között tengeti életét?
Enikőnél egyéb remek ötletre is találtok!
Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

Táblafesték a gyerekszobában

Psszt! Valamin dolgozom. Annyit azért elárulok, hogy fekete, és a Picinykéim szobájában kap majd szerepet. Még nincs kész. De addig egy kis segítség a megfejtéshez. 🙂

Már korábban mutattam több lehetőséget (itt megtekinthetőek), hogy miként lehet a táblafestéket otthonunkban alkalmazni. Mert én a szerelmese vagyok. 🙂
Most pedig következzék a gyerkőcök szobája:

Véleményem szerint egy egész szobát bemázolni vele kissé nyomasztó. De ha csak egyetlen falat, az jöhet:

forrás
CHALKBOARD WALL. KIDS CORNER
forrás

Love the curtains and chalkboard wall
forrás

forrás

Akinek még úgy is sok a fekete, az öntse játékos formába:

Boligpluss magasin: Tavlemaling barnerommet. Chalkboard kids room
forrás
chalkboard vinyl for kids to draw on
forrás

Vagy ne a falra koncentráljon, hanem a bútorokra:

forrás
Kids dresser with chalkboard paint
forrás
51bcc963d9127e26680015f4._w.540_s.fit_
forrás

Persze a táblafesték táblán is jól mutat. 🙂

forrás
chalkboard wall in kids rooms plus the quintessential #eames rocker
forrás

És hihetetlenül jó hátteret tud biztosítani a dekoráció számára:

forrás

Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

Ui.: Most megyek dolgozni, hogy a héten Picinykéim szobájából is tudjak mutatni egy darabot. 🙂

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!