Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Anyák napi köszöntő

Anyukám roppant kreatív és jó ízléssel megáldott asszonyka. Na és ha ez a két tulajdonság találkozik…. Igen, töménytelen mennyiségű alkotását, varrótűvel, kalapáccsal, fúróval és festékkel kapcsolatos tevékenységét felsorolhatnám, de inkább kiragadnék egy párat.
Nálunk gyerekkoromban az a “csodás” garzonbútor borította a nappali hosszabbik falát, ami anno a magyar családok 80%-ánál. Apukám szerint anyukám úgy bánt a garzonelemekkel, mint gyermek a legóval. Volt, hogy este lefeküdtünk, és másnap reggelre egy teljesen más szekrénysor tárult a szemünk elé, és nem túlzok, ha azt állítom, hogy ez egy hónapon belül háromszor is megtörténhetett. Ha belegondolok, hogy cirka 20 elemből épült fel a szekrénysor, akkor a kombinatórika permutációs képletével, valamint érettségi előtt álló unokahúgom segítségével számolva 20*19*18*….= 2.432.902.008.176.640.000 féle variációt jelent. Az 347 milliárdszor több mint a világ összlakossága. Jó mi? Soha nem unatkoztunk :)!
Ez volt az otthonunk, de emellett volt a városunk melletti településen egy víkendházunk is. Ennek a berendezése anyukám munkahelyének kiselejtezett és kiárusított bútoraiból került ki (emlékszem, hogy az ágyak darabja 20Ft-ba került), és természetesen nem a gyártó által elképzelt funkciójukban tetszelegtek tovább. Például a konyhaszekrényünk iker-íróasztalokból volt úgy összeillesztve, mintha asztalos kéz alkotta volna (hol volt akkor még a DIY fogalma?). A kihúzható kétszemélyes ágyat a szüleim készítették bútorlapból, a kisszobánk falát a most divatos újságpapír-tapéta borította.
Azóta egy másik telkünk van, de anyukám ott is rendületlenül alkot a kertben és házban egyaránt. Dunai kavicsokból vízelvezetőt a kerti zuhanynál, ágyvégből képkeretet terasz dekoráció céljából, és még sok sok mindent……

Ja, és többek között az alább szereplő ötletet is tőle vettem:

Gyúródeszka tárolási alternatíva

A bizonyíték, hogy tényleg a mappában van a gyúródeszka 🙂

Mikor nagy gondban voltunk, hogy a gyúródeszkát hová tudjuk úgy elrakni, hogy azért még félig-meddig steril körülmények között maradjon (azaz ne a földre a porba), akkor jött anyukám azzal az ötlettel, hogy az én régi rajztömböm tökéletes megoldás lehetne a deszka számára. Igazából a kamránkban van a helye, csak a fotó kedvéért lóg jelen esetben a konyha falán. Ez lenne a magyarázatom arra a bennetek felmerülendő kérdésre, hogy miért nem tüntettem el a vágtázó pacikat valami konyhára emlékeztető képpel. 🙂
Köszönöm anyukám:)!

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!