Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Orvosságok rendszerezése

Azt már megmutattam, hogy én miként rendszereztem a gyógyszereinket otthonunkban. Igazság szerint nálunk a hadiszállásuk a konyhában lett kialakítva, annak ellenére, hogy az amerikai filmekben a másnapos főszereplő mindig a fürdőszobában veszi be a macskajaj elűző piruláját. Egyszer nekem is volt ilyen törekvésem, hogy a mosdó feletti szekrényben lesz az összes orvosság, gyógykenőcs és miegymás, de nem működött. Például a tabletták többségét étkezés előtt, közben vagy után kell bevenni, ráadásul ha nincs a szemem előtt, akkor hajlamos vagyok el is feledkezni róla. Szóval nálunk két megoldás jöhetett volna szóba:
1. a tisztálkodó helyiségben kialakítunk egy étkezősarkot,
2. a konyhába kerülnek a medicinák.
Végül mi az utóbbit választottuk, de csak azért, mert hová rakjak egy asztalt a fürdőnkben? :)

Gyönyörű pasztell színekben pompázik minden a fürdőben. Természetes a gyógyszeres táska sem maradhat ki a sorból.
 
 
 
Forgótányéros kivitelezés, akár egy gyógyszertárban. Csak itt alul törölközők, felül ágyneműk, oldalt tisztálkodási szerek.
 
 
 
 Szerintem ezek a házigazdák is arra a következtetésre jutottak, hogy ezek a fránya gyógyszerek egy csomó helyet elfoglalnak a szekrényeikben. Ezért gondoltak egyet, és beépítették a falba a tárolót. Mondjuk ezzel a megoldással a széntabletta csak egy karnyújtásnyira került a célhelységtől :)
Hihetetlen, de még gyógyszereket is lehet ajtón tárolni. Hogy tisztában legyünk vele, melyik zsebben mi van, csak egy csipesz és színes papír szükséges hozzá.
 
 
 
forrás
Végre valaki, aki szintén a konyhában tárolja a tablettákat. Na jó, ez megint Martha néni (Martha Stewart) fiókja, és főként csak kötözők, sebtapaszok és fertőtlenítők vannak benne konyhai balesetek végett, na de akkor is….
Pinned Image
forrás
Itt a tulaj viszont minden medicinát a konyhában tárol. Köszönöm, hogy nem vagyok a világon ezzel egyedül :). És ő is gyártott hozzá címkéket, akárcsak én (itt megnézhető)
 
 
  
Ennek már tényleg egy rusztikus gyógyszertár kinézete van. Szerintem nem készítettek olyan listát mint én, és csak gyűlnek, gyűlnek az azonos pirulák :).

Helló doki!

Bevallom, én többek között a gyógyszerek nevének megjegyzésében is totális antitalentum vagyok. Na jó, az Aspirin, Algopyrin még megy, és amire nagyon-nagyon büszke vagyok, hogy Oscillococcinum homeopátiás szer nevét is sikerült megjegyeznem, de aztán zéró. Tehát amikor nagyobbik Picinykém az oviból megint hazahoz valami betegséget, amit aztán kisebbik Picinykémnek – kivételesen –  minden irigység nélkül átad, akkor felkerekedünk a doktornénihez, aki hosszas vizsgálat után felír különböző szereket, de előbb kérdez:
– X gyógyszer van otthon?
– X? – kérdezek vissza. – Olyan ismerős ez a név, de nem vagyok benne biztos.
– Na, akkor felírjuk. És Y-t írtam már fel korábban?
– Y-t? Nem, erről soha nem is hallottam.
– Z-t? Mintha múltkor ezt adtam volna torokfájásra. – próbálkozik a doktornő, hátha agyam legsötétebb rejtekéből sikerül előkotornia némi emlékképet.
– Zééééééét? – ezt annyira elnyújtom, hogy itt tényleg feladja. Többet nem kérdez.
Megírja a recepteket, majd irány a gyógyszertár, ami épp útba esik. Kiváltom. Hazaérünk, majd konstatálom, hogy már van 2db X, 2db Y és 2db Z elnevezésű gyógyszerünk. Pontosítok: most már három.

Tehát mielőtt a lakásunkban annyi gyógyszer halmozódna fel, hogy ajtónkra kiszögelhetném a “Gyógyszertár” feliratot, jött ez az ötlet:

Jól látjátok (vagy nem látjátok :)), ez bizony egy gyógyszerlista.

Készítésének menete:

1. Kell hozzá 15 db konzerves doboz fedele vagy alja (vagy a kettő vegyesen). Nálunk aljra is szükség volt, és miután a három konzervnyitónk közül csak a legprimitívebb működött, ezért egy jó erős és strapabíró kézre is szükség volt. Az aljakat kicsit ki is kalapáltam, hogy ne legyen “szőrös” az oldaluk. (egyébként zárójelben megjegyezném, hogy Ő a 15 db korongra pillantva, megkérdezte, hogy kit akarok ezekkel megölni? Mondtam, hogy nyugi, csak a ninjáknak gyártok megrendelésre :D) Utána bevontam őket szép papírral.

Az átalakulás alulról felfelé haladva :).

2. Egy dobozból megfelelő nagyságú lapot vágtam ki, melyet a maradék papírokkal bevontam.

3. A papírral bevont korongokat felragasztottam a kartonra:

4. Gyurmaragasztóval rögzítettem az ajtóra (eddig bírja, később ha kell, akkor csavarozom), majd írtam egy listát a gyerekek gyógyszereiről, és mágnessel rögzítettem a táblára:

5. Ha pedig újfent meglátogatjuk a doktornénit, akkor előbb leveszem a listát az ajtóról, beteszem a táskámba, majd a “Van-e otthon ez a fura nevű gyógyszer?” kérdéseknél csak előkapom, és mosolyogva megjegyzem: “Kérdezzen a doktornő bátran, egy szempillantás alatt megmondom, hogy mi van, és mi nincs!” 🙂

Az egészség katonáinak táborhelyei otthonunkban, avagy az orvosságok rendszerzése

Gyógyszereink összesen három stratégiai pontot állítottak fel lakásunkban arra az esetre, ha betegségek rohannának le minket váratlanul: egyet nyugaton, konyha tartományban; egyet délkeleten, fürdőszoba tartományban és végül északnyugaton, gyerekszoba tartományban.
A konyhában kialakított táborhely katonái között vannak olyanok, akik nem tudtak tovább várni a harci kürt hívó szavára, és máris elindultak a csatamező felé.

Stratégiai pont a konyhában
Szálláshely: kosár
Akik már előretörtek, elhagyva eredeti szálláshelyüket.
Jelenleg a fűszertartó tetején várják a harc kezdetét.

Aztán vannak a dezertőrök, akik bár az ellenséghez nem csatlakoztak, de nem is rohannak kivont karddal feléjük. Ők reszketve rettegnek, sőt némelyik parázik, más majrézik, de mindannyiukra jellemző, hogy megpróbálnak minél inkább láthatatlanná válni a katonai parancsnokság által felügyelt területen, vagy megbújni a szomszédos településeken.

A dezertőrök, akik a teák közt húzzák meg magukat.

Amennyiben a betegség réme előszoba tartomány felől próbálna benyomulni Otthonországba, stratégiai szempontból fürdőszoba tartományban is vannak mozgósítható csapatok.

Fürdőszoba tartomány őrei
Szálláshely: karácsonyi süteményes díszdoboz

A legkisebb egység gyerekszoba tartományban van felállítva. Ők a Kúp raj elnevezést viselik. Fő feladatuk a tartomány lakosait Láz, a gonosz főúr seregétől megszabadítani.

Kúp raj szálláshelye

Szóval ez mind nagyon szép és jó, hogy így vigyáznak ránk az egészség katonái, de én attól meg tudok őrülni, hogy ha mégis a betegség uralma alá kerülnénk – ha nem is 150 évre – de 1-2 hétre biztosan, akkor melyik egység felé kell fordulnom, hogy végül legyőzzük mondjuk azt az átkozott Influenzát! Ezért stratégiai pontok jelentősége ide vagy oda, én bizony egy helyre csoportosítottam az összes gyógyszert.

Születésnapomra üveg ételtárolókat kaptam,
úgyhogy egy pár műanyag edényből gyógyszertároló lett.

A gyógyszereket 4 csoportra osztottam:
– vitaminok és homeopátiás szerek,
– fájdalomcsillapítók és allergiás tünetek mérséklésére tabletták,
– gyerekeknek felírt gyógyszerek,
– naponta használt vitaminok és gyógykészítmények.

Ha már nem egységes a tároló, akkor legalább a címkék legyenek azok:

A címkéket egy olajos hal dobozának
két oldalával szabtam ki.
A ragasztó segítségével címkévé álltak össze 🙂

 

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!