Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Képeket a falra! /Lógatva tárolás/

Igen, igen, igen, még mindig képekkel és azok kereteivel jövök. Egyrészt mert imádom a galériafalakat, másrészt ahhoz is van némi köze, hogy nem voltam képes a mai napra befejezni egy csináld magad ötletemet. Na de ami késik, az nem múlik, szóval nyugalom, hamarosan azzal is előrukkolok. Sőt…..
Addig is lássunk olyan módszereket, amikor nem kell minden egyes képet a falhoz rögzíteni, vagy még csak szöget sem kell használni, vagy amikor maga az akasztó is a dekoráció részét képezi.

Mi mással indíthatnám a sort, mint egyik nagy kedvencemmel, Laura művével a Sublót blogból. Az elkészítése pontról pontra megtekinthető, mindössze a kép alatti forrás feliratra kell kattintani hozzá.

forrás

Az alább következő képek rögzítési módjai talán kissé költségesebb és kevésbé kreatív megoldások mint az uszadékfás változat, de azért ezek is roppant mutatósak. Többségükhöz sínt és kampókat használtak fel, de láthatunk kötél, madzag és vállfa kombinációkat is.

 2-11. képek forrása

Képeket a falra! /Csak egy ötlet/

Ez tényleg csak egy ötlet lesz. Tudom, hogy nem egy spanyolviasz feltalálásához hasonlatos kaliberű találmány, de hátha valaki még rajtam kívül hasznát veszi. Mert azon is elgondolkodtam, hogy mást nem is érint ez a dolog. Lehet, hogy én vagyok egyedül az egész univerzumban azzal a problémával, hogy Picinykéim az elérhető magasságú képeken mutogatva tanulták meg előbb a családtagok nevét, majd a személyes névmások (főként az én, te és mi) használatát, amelynek következtében a fekete keretek jobbra és balra lettek forgatva, és végül tökéletesen megszerkesztett félkörök formájában rajzolódtak ki a fehér falon. De ha félrerakom az “egyedül vagyok az egész univerzumban ezzel a problémával” hipotézisemet, akkor azért arra sem vennék mérget, hogy valaki még rajtam kívül nem rukkolt elő ilyesmivel, ha más nem, legalább Martha néni (Martha Stewart).

No de akkor lássuk azt az tippet, mely a keretek falkarcolása ellen veszi fel a harcot:

Hozzávalók: székek lábára ajánlott öntapadós filc.

Egy darab filclapot felszeletelek, majd a sarkokhoz
ragasztom.

Hogyha ezzel megvolnánk, akkor akasszuk fel a képeket a legnagyobb nyugalommal a helyére, és vegyünk végső búcsút a falon egykor kirajzolódó félköröktől :))

Picinykéim maximális terhelésnek vetették alá, és büszkén jelenthetem, bevált! 🙂

Képeket a falra! /Elrendezés/

Ez lesz blogos pályafutásom legszárazabb, legszíntelenebb bejegyzése, de étkezőnk galériarészének megalkotása magával vonzotta ezt a témát (itt olvasható) Ezért mielőtt hozzáfognánk az olvasáshoz – az esetlegesen felmerülő elsivatagosodás elkerülése végett – hörpintsünk fel egy kis frissítőt, melyre az ajánlatom a következő:
Most pedig következzék a galéria fal megtervezése. Először tegyük fel a kérdést, hogy melyik helyiségbe is szeretnénk? Előszobába? Étkezőbe? Gyerekszobába? Nappaliba? Hálószobába?
forrás

forrás

Aztán döntsük el, hogy milyen típusú kereteket szeretnénk a falra helyezni. Ne essünk kétségbe, ha esetleg különböző színűek és méretűek vagy eltérő formájúak. Ezzel még valami pluszt is vihetünk az általunk alkotott galériánkba.
Az elrendezésnél pedig segítségünkre lehet az a pár millió (egy kis túlzással) sablon, amit összegyűjtöttem.

 
 
 
 
forrás

Levezetésként pedig lássunk egy színes képekből megalkotott galériát, melyek maguk is galériát mutatnak be. (Ennek folytatására számíthatunk is a közeljövőben)

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!