Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Rendszerezés: fedők tárolása kémtörténetbe ágyazva

Én már mutattam, hogy  fedőim megzabolázására milyen akciótervet kellett kidolgoznom.Ezek után jöjjön egy újabb történet, mely talán napjainkban esett meg.
A fedő(k) sztori(ja): Az úgy volt kérem, hogy Szakács állandóan kísérletezik a konyhában. Soha nem tudjuk Fazékkal, hogy épp mi sül ki belőle. Aztán az egyik alkalommal…. Azt megtiltották, hogy beszéljek róla, de annyit elárulhatok, hogy egy olyan ételt alkotott, amit minden ember a legpompásabb falatnak tartana, amit életében csak fogyasztott. Persze a főgonosz Mindentbele ezt kiszagolta, és meg akarta szerezni a receptet. Ekkor jöttek a kémelhárítás emberei, hogy a védelmünkre keljenek. Szakácsot és Fazekat elvitték egy titkos helyre, még mi sem tudunk róla, hogy hová. Minket pedig a kémelhárítás ügynökei óvnak az esetleges támadásoktól, míg a pompázatos étket a XZY vállalat elő nem állítja sorozatgyártás formájában. 
A fedősztori: A fedőknek tárolóra van szükségük.
Fedőtartó - A tányéroknál is van!
forrás
A kémelhárítás emberei jelen esetben több trükkhöz is folyamodtak. Először is – a megtévesztés végett – a fedőket szétszórták a konyha különböző pontjain található szekrényekben. Majd azzal bízták meg 001 ügynököt, hogy álcázza magát kábeltartó sínnek. Az ellenség miért keresné őket a polc alján, ráadásul a tányérok fölött? Szerintem ez zseniális! Egyébként azt még megsúghatom, hogy 001 ügynök magyar származású. 🙂

Itt az a megtévesztés, hogy nincs megtévesztés. Ez tényleg egy fedőtartó (egyébként 002 ügynök). Mindentbele kémeinek eszükbe sem jut, hogy ezek azok a fedők, amelyek a titkot őrzik.

Most a zseniális 003 ügynök módszerébe tekinthetünk be. Mit is látunk? Egy fedőtartót? Nem! Ez egy fali tároló sín egy szekrényajtóra felfúrva. Jön Mindentbele, kinyitja a szekrényt, benéz, sehol semmi fedőnek való alkalmatosság. Mert hát az ajtóra már rá se tekint 🙂

Ez megint csak 003-as. Itt egy fiókban védelmezi a fedőket.
Ennek az akciótervnek a kidolgozásához valószínűleg anyukám segítségét kérhette az illetékes (004-es ügynök). Ugyanis szüléim, mikor birtokba vették első közös lakásukat, akkor a piros konyha elérésére törekedtek. Pontosabban az ara (anyukám) álma volt. Tehát férjeura a fehér színből – az akkori festékminőségnek megfelelően – ötödszöri mázolásra pirosat varázsolt. Majd anyukám másnap reggel a konyhába lépve olyan fejgörcsöt kapott, hogy vissza kellett térni a fehér változathoz (ennek elérése hetedszerre sikerült, miután a rózsaszín árnyalat megadta magát). Hogy mi köze ennek a kémtörténethez? Jön Mindentbele egyik kéme, belép a konyhába, és megcsapja a migrén szele. Még azt sem veszi észre, hogy a fedők a szeme előtt a falon voltak. Fejvesztve menekül 🙂

Pinned Image
forrás 
Újabb megbúvó a szekrényajtón. Jelen esetben 005-ös ügynök olyan picinyke, hogy szinte észre sem lehet venni. L alakú tartónak álcázta magát. Ez a legolcsóbb akcióterv a 11 közül.
01-potlids_rect540
forrás 
006-os ügynök akciójához sem kellett nagy összegű tárgyakat beszereznie a kémelhárításnak.
Csupán apró kampókat.

007 (más néven James Bond) nem tudott részt venni a Fedők fedősztorijában. Ő épp megint egy filmben szerepel. Helyét 008 vette át. Védenceit a magasba helyezte, majd alulról, hogy ne látszódjanak, serpenyőket függesztett fel.

009 remek ügynök, de nem a kreativitásáról híres. Egy az egyben lekoppintotta 008-at. 🙂

010 kihúzható fedőtartónak álcázta magát, így akár menekülőre is foghatja végszükség esetén. 🙂
011 úgy látta, hogy az lenne a legjobb a tanúi számára, ha új személyazonosságot kapnának. Épp ezért dísztányérnak álcázta őket 🙂

Emeletes ház fedőknek az újrahasznosítás jegyében

Tegnap kitaláltam, hogy ebédre pizzát fogok sütni. Neki is álltam a munkálatoknak: egyik kezemben a liszt, másikban az élesztő. Egyik fülemmel hallgatom a rádiót, másikkal a Picinykémtől eredő neszeket, jelen esetben trapp, trapp, trapp (eltűnt a gyerekszoba irányába), majd trapp, kocc, trapp, kocc, trapp, kocc (húzza maga után a kisszéket). A zajok egyre erősebbek, KÖZELEDIK! Kiszimatolta ugyanis a Drága, hogy itt valami készülődik, és ő, mint képzett szakácsnő (valószínűleg ezt gondolja így 1,5 évesen) gasztronómiai tudását szeretné megcsillogtatni, azaz segít, amiben csak tud.

Miután többször elmagyarázom számára, hogy nem tanácsos a dagadó tésztához nyúlni miközben a robotgép spirálos karja körbe-körbe forog, úgy gondolja, hogy akkor máshol hasznosítja magát. Leszáll a kisszékről, majd odatipeg a műanyag edények tárolására szakosodott szekrényhez, hogy annak tartalmát vegye szemügyre. Rövid állapotfelmérés után arra a diagnózisra jut, hogy a túl nagy zsúfoltság miatt itt bizony klausztrofóbia gyanúja állhat fenn, ezért ezt megelőzendő mindenkit kiinvitál a szabadba, ami ebben az esetben a konyhakövet jelenti.

Levegőzés, futkározás a szabad levegőn

Pár szerencsés kiválasztott még egy kör kocsikázásban is részt vehet, amolyan „ismerd meg településed és környezeted” kiránduláson.

Indulásra készen (már csak a kocsis hiányzik 🙂

Végül mikor pirosló arccal visszatérnek, én, mint gonosz főbérlő visszatessékelem őket a helyükre, de ígéretet teszek, hogy kicsit szellősebbé teszem otthonukat: építek egy kétszintes panelházat a fedők számára! 

Íme a XXI. század építészeti remekműve:


Építkezésünk kellékei: gyurmaragasztó, ételfutáros műanyag doboz, olló

Az épület 2. szintje felhelyezés előtt

Az épület 2. szintje felhelyezés után a boldog lakókkal
A komplett építészeti remekmű, melyet malter helyett gyurmaragasztó rögzít az ajtóhoz.
Lakóink számára panorámás kilátás nyílik a sütőben pirosló kenyérre!
Kívánhatnék ennél többet, ha fedő lennék?

Picinykém, téged pedig arra kérlek, hogy bocsáss meg, de apádkáddal hétvégén felszereltetek egy biztonsági szekrényzárat ;)!

Fedő neve Jenő, avagy fedőneve Jenő

Miért ennek a szakállas viccnek a poénját adtam címnek? Figyelj csak, elmesélem szépen, sorban, rendesen (Marék Veronika után szabadon :))!
Mikor készen lett a szép, új konyhaszekrényünk, elhatároztam, hogy ott biza nem fognak a fedők össze-viszza heverészni. Kidolgoztam egy roppant egyszerű szisztémát: minden fazék tetején a saját fedele foglal helyet. Eme jól megkonstruált rendszer addig működött is, amíg egy olyan szerencsétlen lábashoz nem kellett fedő, amelyhez a gyártó nem “adományozott”. Tehát a rendszer összedőlt (a szó szoros és elvont értelmében is).
Ekkor egy újabb akciótervhez kellett folyamodnom, melynek történetesen a fedőneve: Jenő. Szóval bizonyára ismeritek azt az Ikeás edényszárítót, ami addig szép és jó, amíg nem funkcionál szerepe szerint. Ugyanis onnantól az edényekről lecsöpögő víz elárasztja az egész konyhát. Mi erre a megoldás? Csak és kizárólag száraz dolgokat lehet rá pakolni!
Na, így találkozott Jenő és a fedők!

Tálcára rakva még ki is húzható. És mennyivel áttekinthetőbb!

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!