Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

F.Sz. lelki gyógyulásáért! (I. rész)

Páciensem, F.Sz. (kérésére csak nevének monogramját adhatom meg) a közelmúltban azzal a problémával fordult hozzám, hogy visszatérő álmok kínozzák. Nem beszélhetünk rémálmokról, hiszen kellemes érzéseket keltenek benne: egyszerűen nem talál rájuk magyarázatot.
F.Sz. egyébként a wellness iparban dolgozik, főként kozmetikumokat és egyéb szépségápolási termékeket raktároz. Szereti a munkáját, de ahogy ő mondja “valami nincs mostanában rendben vele”.
Azt javasoltam számára, hogy hipnózis segítségével próbáljuk kideríteni a probléma okát. Először kicsit megijedt, de aztán megnyugtattam, hogy képes lesz kontrollálni minden egyes megnyilvánulását, tehát nem tud olyat mondani, amitől később zavarba jöhetne. Ugyanakkor ennek a módszernek a segítségével viszonylag rövid időn belül javulást érhetünk el. Végül beleegyezett.
A hipnózisülésen megkértem F.Sz-t, hogy nézzen a “feje” fölött egy pontot, majd lassan elszámoltam 1-től 10-ig, mely során egyre mélyebb és mélyebb állapotba került. Végül ebben a módosult tudatállapotban kértem, hogy elevenítse fel a legjellemzőbb álmát, érzéseit: “körülötte egy család nyüzsög, finom illatok terjengenek a levegőben, evőeszközök csilingelnek, poharak koccannak, nevetés, gyertyaillat, boldogság. Rend és nyugalom érzete járja át.”  Javaslom, hogy ugorjunk időben (a mostani dátumtól 5 évvel ezelőttre). Ekkor F.Sz. megborzongott: “Enyhe fájdalmat érzek” – mondta. – “Mintha durva szövetet (smirgli) húznának végig az egész testemen.” Nem sokkal később nevetésben tört ki: “Jaj, ott csikiz! (alapozó festés) Hmm, mintha selymes krémmel borítanának be (festés)”  Tanácsolom, hogy most a jelenbeli érzelmeire, érzéseire koncentráljon: “körülötte egy család nyüzsög, vízcsobogás, szappanillat, nevetés, boldogság, káosz.”  
Diagnózis: F.Sz. valamiféle metamorfózison ment keresztül, melyet testileg és részben lelkileg sikerült neki feldolgoznia. Helytáll új környezetében is, sőt szereti is azt, csupán egy dolog hiányzik régi életéből: a REND!


F. Sz. beleegyezett, hogy fényképet közölhetek róla. Ez még az átalakulás előtt készült.
(még étkező szekrényként funkcionált)

F. Sz. jelenlegi állapotában. 
(már fürdőszoba szekrényként)

A holnapi nap során pedig megmutatom, hogy mitől is borult fel F.Sz. lelki egyensúlya.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!