Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

SK ajándékok tiniknek

Az előző bejegyzésben a kisebb gyerkőcök számára mutattam pár ötletet (itt olvasható) ajándékok készítésére.  Most pedig jöjjön a kicsit nagyobb korosztály. Bevallom, sokkal nehezebb dolgom volt mint korábban. Mert a tinik azért egy csöppet finnyásak tudnak lenni ezen a téren (is). Épp ezért megpróbáltam egyszerűbben elkészíthető ötleteket összegyűjteni, hogy negatív kritika esetén ne dörgöljük az illetékes orra alá: “Pedig heteken keresztül dolgoztam az ajándékodon!” 🙂
(Zárójelben megjegyezném: én az összeset elfogadnám.)
(Újabb zárójelben: igaz, már nem vagyok tini. 🙂
 klipsz 015.jpg
Rögtön egy egyszerűen megvalósítható ötlettel kezdenék a Vintage Bazaartól.
A divat gyors változásának megfelelően tudja módosítani az ajándékozott a topánkája ékét. 🙂
PICT0007
Ezt az emlékeztető táblát még tavaly karácsonyra készítettem az unokahúgom számára. A mi esetünkben bevált. 🙂 Az elkészítése ezen a linken olvasható.
bookend1
Ki találja ki, hogy ez mi volt korábban? (Igen, egy műanyag állatka.) Szerintem nagyon jól mutat, és elkészítése (Natalme oldalon) is pofonegyszerű. A könyvek pedig végre nem dőlnek el.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Az utóbbi évek nagy slágere a saját gyártású trófea. Ez az unikornis papírmaséból készült, és meglehetősen egyszerű a kivitelezése (saját tapasztalatból mondom). Pontos, magyar nyelvű leírás ezen a linken található.
rsz_nyaklanc_kozelrol
Lányok esetén egy vagány ékszerrel talán nem nyúlhatunk túlságosan mellé. Itt egy remek ötlet Katától.
 
És ha már az ékszereknél tartunk, akkor jöjjön egy szuper karkötő anyacsavarokból. Leírása itt található.
_MG_7508_mk
Egy újabb zseniális ötlet ruházatunk kiegészítésére. Nyaklánc pólókból. Képes leírás pontról pontra a Masni és dekoráció oldalon található.
 tablet_tok_hazilag_tech2
A tablet tok kivitelezésénél még varrótudásra sincs szükségünk. Takács Nóra pedig megmutatja videón az elkészítésének mikéntjét.
 star-trek-spock-iphone-case
Ha pedig a modern kor vívmányainál tartunk, akkor itt egy humoros ötlet saját készítésű mobiltokra.
al-final
A végére tartogattam az egyik nagy kedvencemet. Az UFO, aki fényével épp bekebelez egy tehenet. 🙂 Bár a leírása angol nyelvű, de az ábrák segítségével könnyen értelmezhető. (Itt olvasható.)

 

Ajándékok készítése a kisebb gyerkőcök számára

Emlékeim szerint én már gyermekként is jobban örültem a saját készítésű ajándékoknak mint a gyári társainak. Persze az időtől is függ, hogy Jézuska a boltban szerzi be a meglepetést vagy saját maga barkácsolja. Itt most olyan ötleteket gyűjtöttem össze, melyek könnyen elkészíthetőek, ugyanakkor látványosak. Főként egy kisgyermek számára. 🙂
 Autópálya a hímnemű gyerkőcöknek. Ha akarja a nőnemű is kaphat. Kitartásunktól és kartonpapír mennyiségünktől függ, hogy az út hossza a szomszéd házig vezet-e, vagy csak a kanapéig. 🙂
papirvar
Ha már autópálya, akkor látványnak mellé egy vár is dukálna. A pontos leírás Időtetrisz oldalán található.
 8210f7d69132c389d2dfd1e8b59c726f
Bocsánat, de leragadtam ennél az autópályás koncepciónál. Vezetés nem megy zene nélkül. 🙂
A hangszerek elkészítésének angol nyelvű leírása itt található.
 F4MGP8XGTXK8ILP.LARGE
Vagányabb gyerkőcök szobájában jól mutathat egy papírtányérokból megalkotott csontváz.
Leírása ezen a linken.
 a0d93d751d1b03004d682580c9c47a1b
A totyogók leginkább vagy a plüssök címkéit vagy a zárak birizgálását részesítik előnyben.
Ennél a darabnál az utóbbira helyezték a hangsúlyt a szülők. Elkészítése pofonegyszerű: egy falap és egy rakat zár, kapcsoló, görgő, stb. szükséges csak hozzá. Elkészítése itt olvasható.
 7db02ca72ed1b2d05fe417a8630d8e51
A karácsonyi ajándékok gyakori darabja a babaház, melyet akár saját magunk is elkészíthetünk.
 d3ae35981c006c51445188d7736f48df
Egy ötlet arra, ha nem a gyerkőcök babáinak, hanem a sajátjainknak szeretnék házat építeni. Ebben az ötletben az a legnagyszerűbb, hogy várakozás esetén nem foglal helyet. Csak lapra hajtjuk. Természetesen igény esetén festhető is a karton. Szuper képes leírás található ezen az oldalon.
 IMG_4708
Berg Judit: Micsoda idő! mese kedvelői biztos ugrálnának örömükben, ha ezt lelnék a karácsonyfa alatt. A Kifli és levendula blogon az elkészítése is megtalálható.
 játékjó3
A kevésbé gyakorlott varrók is nekiállhatnak ezeknek az édes figuráknak az elkészítéséhez.
Lauránál szabásmintát is találhatunk hozzá.
 PC240871
Itt pedig egy remek ötlet egy egyszerűen elkészíthető barkácspadra. Az Otthon édes öko otthon oldalon található a leírása.
 DIY karácsonyi ajándék ötletek
Természetesen a babakonyhát sem hagyhattam ki. Íme  egy egyszerű, de látványos darab Katától.  Ehhez tényleg csak minimális barkácstudás és egy szék szükséges.

Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

Kezeket fel...

…azoknak, akik naptárat szeretnének készíteni.
Szuper ajándékötletre leltem, ha a gyerkőcöket is szeretnénk bevonni a készítésébe. Nekik csupán a praclijukat vagy tappancsukat kell hozzá biztosítani, nekünk pedig papírt és festéket. Egyébként is oda vagyok az ilyen kezes-lábas dolgokért, egyet már mi is készítettünk Ő-nek a születésnapjára. Persze az az egyszerűség nemében zajlott, de ott még a háttért is Picinykéim mázolták.
Íme a mi alkotásunk:

Most pedig következzék a naptár, amelyet a http://funhandprintart.blogspot.hu/ oldalon találtam:

             

       

          

         

        

       

Miután egy amerikai naptárról van szó, ezért több hónapnál is az ő szokásaikra jellemző képek jelennek meg (február, július, október, november). Ezek helyettesítésére még gyűjtöttem egy pár alternatívát :))

handprints
forrás

forrás
forrás
Szemezgessetek és alkossatok!

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!