Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Konyhatuning: takarítás öko módon

Hősiesen bevallom, hogy a konyhai takarítás nem (sem)  tartozik a kedvenc tevékenységeim közé. Persze vannak az alapvető dolgok, melyeket nem lehet elsumákolni, de a konyhaszekrény alja és a páraelszívó suvickolása nem az.

A botrány elkerülése végett inkább el sem árulom, hogy milyen időközönként kerítek rájuk sort. Csak annyit, hogy most kaptak egy pipát (és ha belegondolok, hogy nem igényelt túl sok időt a tisztításuk, akkor lehet, hogy ezentúl gyakrabban).

 

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAÍme első számú páciensünk a zsírtól és gőztől elszíneződött páraelszívó.

 

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAItt pedig a mellette helyet foglaló, zsírpöttyökkel gazdagon “díszített”  felső szekrényünk alja.

 

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAAz előbbinek egy speciális szivaccsal (több helyen is vettem már: csodaszivacs vagy schmutzradier néven árulják a nagyobb drogériákban) estem neki: minimális víz, minimális dörzsölés, és végül ámulás. A fotón látszódik, hogy meddig értem el a fényképezés előtt.

Tapasztalatom szerint a fémes-zsíros tárgyakon válik be legjobban (de még rengeteg helyen alkalmazható). Elvileg nem karcol, de nem árt próbát végezni kevésbé látványos helyen.

Egyébként a szivacs életét kockáztatva bánik el a piszokkal: miközben megeszi a mocskot, az viszont bekebelezi őt. Szóval apránként elfogy.

 

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAA szekrény aljára a kedvenc tisztítós keverékem vált be legjobban (kipróbáltam, ezen a felületen jobb volt mint a csodaszivacs): szódabikarbónát összekevertem egy kevés mosogatószerrel, és egy nagyon kevés vízzel úgy, hogy pépes, de nem csöpögő állagú szert kapjak. Ezt szivaccsal eldörzsöltem a területen, majd vizes ronggyal letöröltem. Minimális idő alatt végeztem.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAItt pedig az utána állapot. 🙂

 

 

Korábban már beszámoltam konyhánk egyéb részeinek tisztításáról:

 

PICT0009

PICT0010A sütő tisztítása itt olvasható.

 

 

PICT0003-2A lefolyó tisztításáról már itt írtam korábban.

 

 

 

mikroA mikrohullámú sütő egyszerű tisztítási módja ezen a linken található.

(a kép forrása a fotóra kattintva elérhető)

 

 

 

 

Szemetesünk takarításáról pedig itt írtam.

 

 

 

És ezennel egy újabb áthúzás következik a listáról:

Amennyiben tetszett a bejegyzésem, és kíváncsi vagy, hogy miként alakul konyhánk további sorsa, kérlek, csatlakozz facebook oldalamhoz is:

Kucorgó ÖKORGANIZÁCIÓ

Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!